Plajele din Constanța, pregătite pentru sezonul estival

311
Plajele din Constanța, pregătite pentru sezonul estival - abadl-1-mai-1714550160.jpg

Articole de la același autor

Procesul de pregătire a plajelor pentru sezonul estival a fost finalizat, iar acum plajele sunt pregătite să primească turiștii în noul sezon, chiar dacă vremea nu este una plăcută.

Încă din luna februarie, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a demarat pregătirile pentru sectoarele de plajă, atât cele contractate, cât și cele necontractate. Lucrările de pregătire au fost împărțite în 3 tronsoane: Năvodari – Mamaia – Constanța, Agigea – Eforie –Tuzla – Costinești, Olimp- Jupiter – Saturn – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

„Procesul de întreținere a acestor sectoare presupune o serie de operațiuni tehnologice desfășurate pe întreg litoralul Mării Negre. Lucrările, care includ igienizarea, nivelarea, evacuarea scoicilor, a algelor și a deșeurilor, afânarea și ecologizarea, sunt realizate cu utilaje și personal propriu. Având în vedere dinamica geomorfologică a litoralului, lucrările au fost efectuate repetat, în special în lunile martie și aprilie, când furtunile au provocat schimbări semnificative”, potrivit reprezentanților Apelor Române Dobrogea-Litoral.

Pregătirile pentru sezonul estival au inclus următoarele operațiuni: curățarea manuală a plajei de corpurile străine și deșeuri, încărcarea manuală a deșeurilor în mijloace de transport sau containere, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin și garduri, nivelarea mecanizată a nisipului, reabilitarea suprafețelor de plajă erodate prin transfer de nisip, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafețelor de plajă, evacuarea depozitelor de scoică și mărunțirea acestora și transportul utilajelor și deșeurilor către locurile stabilite.

Suprafața totală de plajă administrată de către A.B.A. Dobrogea – Litoral este de 444,76 de ha, distribuită pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3526 secunde