Începe distribuirea ajutoarelor UE către persoanele defavorizate din municipiul Constanţa

371
Începe distribuirea ajutoarelor UE către persoanele defavorizate din municipiul Constanţa - ajutoare-1651062582.jpg
Veste bună pentru persoanele fără posibilităţi financiare. Începând de luni, 2 mai, Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) Constanţa va demara operaţiunea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare acordate în baza programului „Ajutorarea persoanelor defavorizate- POAD 2019/2021”. Acestea se vor distribui la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 8:00-14:00. Atenţie, însă! Doar anumite categorii de persoane beneficiază de aceste drepturi. Este vorba despre familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. Acestora li se adaugă familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, cele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

De precizat că persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produsele de igienă și produsele alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază. Pachetele se ridică personal, pe baza actului de identitate. Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familie, acestea ridică pachetele pentru toți membrii familiei. Potrivit Primăriei Constanţa, după finalizarea distribuției către persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru sprijinirea familiei, stocul de produse rămas va fi distribuit persoanelor aflate temporar în situații critice de viață.

Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg și conține făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve carne vită, conserve carne porc, conserve pateu ficat de porc şi compot de fructe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.437 secunde