Licitația pentru iluminatul public din Constanța a fost suspendată

286

Articole de la același autor

Primăria Constanța a suspendat licitația pentru gestionarea serviciului de iluminat public din municipiu. Măsura a fost adoptată din cauza faptului că CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) nu s-a pronunțat în integralitate asupra contestației documentației de atribuire.

Licitația a fost lansată de către Primăria Constanța la începutul lunii noiembrie. Pe parcursul efectuării achiziției, a fost depusă o contestație pentru anularea în parte a documentației și obligarea autorității contractante la modificarea ei. De asemenea, valoarea contractului nu a fost stabilită în mod legal. Potrivit documentului, „nu reiese de nicăieri din cuprinsul documentației cum a fost stabilită valoarea de 218.617.030 lei, fără TVA”.

Proiectul de gestionare vizează modernizarea sistemului de iluminat public, stații de încărcare pentru autovehicule electrice, iluminat suplimentar pentru treceri de pietoni și iluminatul festiv. Durata contractului este de cinci ani.

„Lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public, implicând faza de proiectare, obținere avize și realizarea efectivă în 60 de luni de la semnarea contractului, vor fi plătite de către autoritatea contractantă eșalonat, în rate lunare egale, pe durata a cinci ani, ultima rată corespunzând cu ultima luna contractuală. Lucrările de modernizare sistem de iluminat public cuprind lucrări de optimizare a consumului de energie electrică pentru iluminatul public, prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu cele cu tehnologie LED, externalizarea punctelor de aprindere a iluminatului public, montarea sistemului de telemanagement al sistemului de iluminat public la fiecare dintre acestea, precum și lucrările pentru montarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Lucrările de extindere a sistemului de iluminat public, iluminat suplimentar treceri de pietoni pentru realizarea de insule smart în parcurile municipiului Constanța (asigurarea de zone Wi-Fi, zone încărcare biciclete electrice etc.) se vor realiza la solicitarea autorității contractante și se vor deconta lunar, pe baza situațiilor de lucrări acceptate de autoritatea contractantă”, se arată în documentul de achiziție.

Potrivit reprezentantei biroului de comunicare al Primăriei Constanța, Ionela Bărboi, a fost depășit termenul pentru deschiderea ofertelor. „Achiziția a fost suspendată în așteptarea deciziei CNSC, care nu s-a pronunțat în integralitate asupra contestației documentației de atribuire, iar zilele trecute era termen pentru deschiderea ofertelor. A fost amânată deschiderea ofertelor din cauza faptului că CNSC încă nu s-a pronunțat”, ne-a precizat reprezentanta biroului de comunicare al municipalității.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6369 secunde