Lucrările de la Spitalul Modular Constanţa se apropie de final

3630

Articole de la același autor

Luna aceasta, mult aşteptatul modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ar putea fi funcţional. La acest moment, a precizat managerul unităţii sanitare, dr. Claudia Cambrea, se lucrează la finisaje în interior, exteriorul fiind deja gata. Echipele de muncitori sunt angrenate în această ultimă etapă în lucrări de finalizare a instalației electrice, a instalaţiei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat. La final, corpul modular va avea 52 de paturi, dintre care zece vor fi de Anestezie - Terapie Intensivă (ATI).





Au trecut mai bine de doi ani de când secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a fost distrusă de flăcările nemiloase ale unui incendiu care s-a soldat cu decesul a şapte pacienţi şi numeroase pagube materiale. O perioadă, unitatea sanitară a fost închisă, apoi redeschisă, doar că nu a mai putut funcţiona la capacitatea de dinainte. Din acel moment, au fost efectuate o serie de demersuri pentru ca în curtea instituţiei să fie amplasat un spital modular, care să contribuie la susţinerea actului medical. Apoi, începând din luna iulie au fost demarate lucrările efective la acest modular, gândit ca un nucleu al bătrânului spital, care va asigura, pe viitor, completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Practic, proiectul Spitalului modular completează amplele lucrări de modernizare, reabilitare energetică, consolidare și extindere ale clădirii vechi a spitalului. În ceea ce priveşte reconstrucţia clădirii vechi de peste 85 de ani, aceasta va fi demarată anul viitor, a precizat directorul SCBI, dr. Claudia Cambrea. Potrivit Primăriei Constanţa, contractul de finanțare pentru reabilitarea, consolidarea și extinderea clădirii este deja semnat și are o valoare de aproape 28 de milioane de lei, aproape 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.



Până atunci, însă, toată atenţia se îndreaptă spre modular, unde, cum spuneam, la acest moment, este un adevărat furnicar. Până vor fi realizate toate conexiunile necesare mai durează puţin, dar vestea bună este că, în sfârşit, constănţenii vor avea parte de un act medical de calitate. În plus, vor putea beneficia de investigaţii precum RMN și CT, servicii de imagistică pe care Spitalul Clinic de Boli Infecțioase nu le-a avut până acum în dotare. Ambele dispozitive medicale reprezintă tehnologii inovatoare pentru investigarea imagistică preventivă și de diagnostic, de ultimă generație. Toate acestea erau mai mult decât necesare, în contextul actual, când o parte din spital este încă dezafectată, din cauza incendiului din data de 1 octombrie 2021.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9009 secunde