Precizările Primăriei Constanța cu privire la harta siturilor arheologice

8537
Precizările Primăriei Constanța cu privire la harta siturilor arheologice - harta-1-1700823233.jpg

Articole recomandate

Restaurarea hărții siturilor arheologice din Dobrogea a stârnit multe controverse în ultimele zile legat de finalizarea acestor lucrări sau de felul în care au fost realizate. În acest context, precizăm că lucrările NU au fost finalizate și că dacă inițial mai trebuiau montate elementele ceramice care au fost refăcute în ateliere de specialitate, în urma furtunii s-au desprins și câteva litere, care acum vor trebui remontate.

Potrivit artiștilor plastici responsabili, literele s-au desprins pentru că nu fuseseră fixate definitiv. În această perioadă urma să fie aplicată o substanță care să ajute la stabilizarea lor, iar în contextul ploii și a furtunii din weekendul trecut, care a distrus acoperișuri și a smuls copaci, literele au fost dislocate.

Literele, la fel ca și elementele ceramice, vor fi fixate imediat ce vremea și temperaturile vor permite, cu ajutorul unui utilaj cu braț mobil.

Precizăm că toate lucrările au fost realizate de artiști plastici restauratori și experți în domeniu, atestați de Ministerul Culturii, păstrându-se materialele și tehnicile de punere în operă.

Având o suprafață de 261 mp, harta siturilor arheologice prezintă ruinele așezărilor dacice,  ale orașelor și cetăților grecești sau romane care sunt marcate cu vechile denumiri, iar placa de marmură alăturată oferă denumirile actuale și distanțele în kilometri raportate la municipiul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde