Lucrările de modernizare a bulevardului Mamaia, în plină desfăşurare

309
Lucrările de modernizare a bulevardului Mamaia, în plină desfăşurare - xreabilitare-1667388425.jpg
Săptămâna aceasta se lucrează de zor la un nou tronson al bulevardului Mamaia, care a intrat în reabilitare. Lucrările fac parte din procesul de modernizare a bulevardului Mamaia. Potrivit Primăriei Constanţa, după finalizarea sectorului cuprins între strada I. G. Duca și strada Turda, se reabilitează tronsonul delimitat de strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Momentan, lucrările de reabilitare pe tronsonul delimitat de străzile Turda şi Zorelelor sunt oprite datorită intervențiilor pe care RAJA SA urmează să le aibă pe acest sector.

Pe noul tronson care a intrat în reabilitare se vor înlocui bordurile, suprafețele pietonale vor fi reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită.

De asemenea, scuarul median va fi reconfigurat pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt rezistent la traficul greu și intens. „Prin acest amplu proiect de reabilitare se urmăreşte creşterea accesibilităţii pentru pietoni şi extinderea zonelor pietonale, creşterea calităţii şi ponderii transportului public, creşterea măsurilor de siguranţă pentru automobilişti, pietoni şi bicicliști, realizarea de piste de biciclete, reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe şi a nivelului de zgomot şi nu numai”, au precizat angajaţii municipalităţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde