Mai mulți copii în grădiniță. Au fost eliminate limitele de vârstă pentru tichetele de grădiniță

211
Mai mulți copii  în grădiniță.  Au fost eliminate limitele de vârstă  pentru tichetele  de grădiniță - tichetegradinita-1463157380.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a decis eliminarea limitelor de vârstă în cazul copiilor înscriși în învățământul preșcolar care pot beneficia de programul "Fiecare copil în grădiniță", printr-o ordonanță de urgență care modifică Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Astfel, dacă până în prezent erau eligibili în program doar copiii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani, odată cu aprobarea noului act normativ, vor be-neficia de tichetul social în valoare de 50 lei pe lună atât cei mai mici de trei ani, cu condiția să fie înscriși în învățământul preșcolar, cât și cei care depășesc vârsta de șase ani și care continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare).

Practic, de programul "Fiecare copil în grădiniță" vor beneficia, potrivit esti-mărilor, încă 29.000 copii, care provin din familii cu un venit lunar pe membru de familie de până la 284 lei, până la de două ori venitul minim garantat pentru o singură persoană, în cursul anului 2016.

În cazul copiilor înscriși la grădiniță în anul școlar 2015 - 2016, termenul de depunere a cererilor de acordare a stimulentului este de maximum 30 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență adoptate astăzi.

Până în prezent, au fost înregistrate circa 60.000 cereri de acordare a tichetului social, mult sub numărul estimat inițial, de 111.400 copii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6678 secunde