Marcel Boloș: “Pregătim noi vouchere de care ar putea beneficia 220.000 de români”

436
2
Marcel Boloș: “Pregătim noi vouchere de care ar putea beneficia 220.000 de români” - bolos-1681753098.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, că sunt în pregătire noi vouchere de care ar putea beneficia 220.000 de români. Printre aceștia se numără familiile care au peste cinci copii, persoanele care nu pot munci sau cele vârstnice care trăiesc fără niciun sprijin, a spus ministrul liberal la Antena 3. 


Cele două tipuri de vouchere sunt pentru renovarea casei și pentru schimbarea unor electrocasnice.
„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condiţiile de locuire, de reparare a locuinţelor, de 4.000 lei/voucher. Şi avem şi voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esenţiale, precum aragazul, maşina de spălat şi frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Şi acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei. Dar aici aş vrea să subliniez că cele 220.000 de familii care vor fi beneficiare ale acestor vouchere nu vor avea un standard predefinit şi atunci încercăm prin anchetele sociale şi prin faptul că în fiecare centru comunicat care va funcţiona pe lângă autorităţile locale, să finanţăm cheltuielile de personal pentru asistentul social, medical şi cel educaţional. Cei trei experţi vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are”, a afirmat ministrul Boloș.


El a mai spus că, deocamdată, cuantumul care va fi pentru fiecare beneficiar în parte, nu a fost stabilit încă, dar că bugetul total este de 150 de milioane de euro.


Comentează știrea

Ion
17 aprilie 2023
bani pt lenesi

Terminati naibii cu ajutoarele pt lenesii buni de munca dar asistati social! Puneti matracucile de la asistenta sociala sa faca selectia corect!

C-tin
17 aprilie 2023
Erorile neamului vanzator

Pomana (prețul votului) din banii prostilor care țin statul!! Fara contributie sau prestare de munca (care este "epuizanta") ar trebui sa fie lăsați sa rabde (cât pot) de foame!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.834 secunde