Mesajul unui român din Marea Britanie după ce familia sa a rămas fără casă în explozia din Crevedia

6537
Mesajul unui român din Marea Britanie după ce familia sa a rămas fără casă în explozia din Crevedia - 202308270737scaled-1693235068.jpg
Un român stabilit în Marea Britanie a lansat un strigăt de ajutor după ce casa în care locuia familia sa a fost distrusă de exploziile de la Crevedia.


Potrivit acestuia, casa a fost distrusă, tatăl său a fost rănit grav, iar mama și surorile sale au ajuns efectiv în stradă.
Valentin spune că locuința familiei era situată vizavi de stația GPL în care au avut loc exploziile.


„Cu mare neplăcere doresc să aduc la cunoștință că o parte din familia mea (surorile mele și mama) sunt pe un câmp la ieșire din comună – (spre Cocani) desculți, fără haine, nemâncați și fără ajutor datorită tragicului accident de la stația GPL fiind situată față-n față cu GPL ce a explodat.


Casa și tot ce am avut au fost distruse din cauza exploziei și a suflului fiind cea mai aproape. Vă rog din suflet, fac apel către Primăria Crevedia să-i ajute dacă este cu putință .. este un caz dureros, tatăl meu este internat la urgență în Floreasca din cauza arsurilor. Dumnezeu cu mila Lui. Fac un apel disperat către oricine poate să ne ajute. Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva cu acest mesaj. Dumnezeu să vă Binecuvânteze“, a, postat acesta pe un grup de Facebook, potrivit ziare.com.


„Nu m-a contactat nicio autoritate”


Bărbatul spune că a aflat de tragedie de la vecini, nicidecum de la autoritățile care ar fi trebuit să îl contacteze.


„Nu m-a contactat nicio autoritate. Am fost contactat doar de vecinii din sat. Un singur vecin a încercat să dea de familia mea pentru a-i ajuta. În urmă cu zece minute vorbisem cu ei și apoi nu mai răspundea nimeni la telefon. Apoi mi s-a confirmat că au fost luați de Poliție și duși în altă parte. Am primit un telefon de la o doamnă care mi-a confirmat că soția tatălui meu și surorile mele mai mici sunt la ea în locuință.


M-a sunat sora mea mai mare, cum că o altă verișoară i-a spus că a explodat acel GPL față în față cu casa și că toți cei din familie sunt morți pentru că nimeni nu știau unde sunt, casa ardea. Eu în acel moment nu îmi dădeam seama, abia mă trezisem, lucrez doar în tura de noapte. Foarte repede am ajuns să preiau un șoc extrem de puternic și să încerc să dau de ei. Nu reușeam să dau de soția tatălui meu, nu suna telefonul. M-a sunat un alt vecin care mi-a zis că nu știe nimic de soția tatălui meu și de copii, dar tata a fost preluat de o ambulanță.
Apoi am văzut acel video și la câteva minute am reușit să dau de sora mea mai mică, de 17 ni, Andreea. Tata a auzit un zgomot puternic, fiind acel transfer de gaz. A ieșit la strada și atunci a fost izbit de suflul exploziei. Tata era undeva aproape de stradă, deci a fost luat din plin de acea explozie. Sora mea mi-a spus că era la câțiva metri de tata, dar el nu a mai apucat să plece, că l-a prins suflul exploziei.


Mi s-a spus că are arsuri pe 99% din corp, că este un caz foarte greu și că trebuie să ajung în țară”, a spus Valentin Mirea.


Localnicii din Crevedia care și-au pierdut casele în urma exploziilor de la stația GPL, cazați la căminul cultural


Între timp, cei rămași fără un acoperiș deasupra capului și-au petrecut noaptea la căminul cultural din localitate.
Primăria comunei Crevedia a amenajat în incinta căminului cultural un spațiu de cazare comun, dotat cu paturi de campanie și pături. Pentru cei care au rămas aici, a fost asigurată hrană și apă potabilă.


Oamenii ar urma să primească ajutoare de la Guvern. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că toate persoanele afectate urmează să primească ajutor, urmând ca după evaluări să fie luate măsurile din fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3391 secunde