Montăm sau nu anvelopele de iarnă?

205
Montăm sau nu anvelopele de iarnă? - soferi-1700074820.jpg

Articole de la același autor

A venit frigul, în țară deja a nins, iar șoferii trebuie să se pregătească de venirea iernii.

Unii conducătorii auto optează pentru cauciucuri all season pentru a le folosi pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă costuri reduse, dar și eliberarea de o grijă.

Important de știut este, însă, că atât anvelopele de iarnă, cât și cele all season trebuie să aibă marcajul M+S (Mud+Snow) și să aibă simbolul fulgului de zăpadă, semnificând că sunt destinate condusului pe suprafețe alunecoase. OUG 195/2002 obligă șoferii să își echipeze autovehiculele pentru sezonul rece dar nu indică o dată exactă.

„Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie echipat cu anvelope de iarnă, și în cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și a autovehiculelor de transport de persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv șofer, fără ca acestea să aibă anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate montate” este interzisă și se pedepsește cu amendă contravențională.

Prin urmare, șoferii care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață ori polei cu mașini fără anvelope de iarnă sunt pasibili de amendă de clasa a III-a și 6-8 puncte penalizare. Astfel, cuantumul amenzii este cuprins între 870 - 1.160 de lei. Totodată, pentru încălcarea regulilor menționate, poate fi suspendat și certificatul de înmatriculare al vehiculului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5194 secunde