Pregătiri pentru Bursa Locurilor de Muncă. Angajatorii îşi caută personal sezonier

473

Articole de la același autor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa a început pregătirile pentru Bursa Locurilor de Muncă, eveniment care va avea loc, anul acesta, în data de 12 mai, la sediul Universităţii Maritime, începând cu ora 9.00.

Pe lângă celelalte activităţi pe care le organizează în mod curent pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, AJOFM se află, deja, în contact cu agenţii economici doritori să îşi angajeze personal, în special, sezonier, pentru că, încet-încet, ne apropiem de perioada estivală, când, pe litoral, se deschid o mulţime de unităţi, hoteluri, pensiuni, restaurante, terase, cluburi etc. Aşadar, în afara activităţilor curente de stimulare a ocupării forței de muncă, prevenirea șomajului, organizarea de cursuri de formare profesională, angajaţii agenţiei sunt preocupaţi şi de acest eveniment important, în urma căruia sute de persoane şi-ar putea relua activitatea profesională.

Desigur, asta în condiţiile în care îşi doresc acest lucru. Din păcate, bursa din aceeaşi perioadă a anului trecut nu a fost tocmai un succes. La eveniment au luat parte 300 de persoane, din care 56 au fost angajate pe loc, iar 122 selectate în vederea încadrării. La momentul respectiv, am constatat cu dezamăgire că, deşi au fost eliminate restricţiile legate de Covid-19, unii oameni tot nu îşi doreau să se dezlipească de canapelele confortabile de acasă şi să meargă la muncă.

Potrivit şefului AJOFM, Gheorghe Buşu, evenimentul este organizat la solicitarea agenţilor economici, majoritatea având nevoie de mână de lucru pentru sezonul estival. „Oricum, noi le trimitem mereu oameni din baza noastră de date, care se pliază pe ceea ce au ei nevoie”, a precizat directorul. De reţinut că evenimentul nu exclude nici participarea cetăţenilor ucraineni care doresc să îşi găsească un loc de muncă. Precizăm că Bursa Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru toate persoanele interesate de a cunoaşte mai bine piaţa muncii şi ofertele agenţilor economici, pe plan local. În acest fel, şomerii vor putea alege un loc de muncă pe măsura pregătirii lor profesionale sau se vor reorienta spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung. Pe de altă parte, evenimentul aduce beneficii şi angajatorilor, întrucât ei vor avea prilejul să îşi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă.

În altă ordine de idei, precizăm că, anul trecut, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa s-a clasat pe primul loc pe ţară, cu un punctaj de 9,87 din 10. „În urma clasamentului întocmit pe baza îndeplinirii indicatorilor de performanţă managerială pe anul 2022, AJOFM Constanţa s-a situat pe primul loc, la nivel naţional, în rândul agenţiilor de ocupare a forţei de muncă. Sunt fericit că am reuşit să formez un colectiv profesionist, pentru că fără munca şi calităţile lor nu reuşeam astfel de performanţe”, ne-a declarat Gheorghe Buşu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4226 secunde