Profesorii vor ieși vineri din nou în stradă. Lider de sindicat spune că mitingul de amploare va avea loc

252
Profesorii vor ieși vineri din nou în stradă. Lider de sindicat spune că mitingul de amploare va avea loc - protestsindicateprofesorimitingg-1686231618.jpeg

Articole de la același autor

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, a anunţat că protestul anunțat pentru mâine nu va fi anulat, în ciuda memorandumului pentru majorările salariale adoptat de Guvern joi.


„Categoric. Va fi proba de maturitate a colegilor mei din învățământ. Și solicitarea mea este să participe masiv, venind cu demnitate să-și prezinte nemulțumirile, să se facă din nou auziți de cei care au putere de decizie”, a declarat Marius Nistor pentru Digi24.


„20.000 de oameni, aceasta este limita stabilită de Primăria și de jandarmerie și poliție. Vom vedea mâine câți vor veni acolo. Îi așteptăm pe toți, uniți suntem puternici și vreau să manifestăm cu hotărâre și determinare”, a precizat Nistor.


„Indiferent câţi colegi vor fi în grevă, câţi rămân şi câţi ies, nemulţumirea rămâne, și va afecta societatea pe termen lung. În această perioadă, de peste 2 săptămâni, de negocieri, cu o comunicare mai mult decât tendenţioasă din partea guvernanţilor, nu a făcut altceva decât subminarea credibilităţii politicienilor. Cu cât au amânat mai mult rezolvarea problemelor legitime ale colegilor noştri, cu atât mai mult au crescut nemulţumirile, tensiunile şi neîncrederea în ce ar putea să facă”, a adăugat Marius Nistor.


Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, greva va continua, vineri, iar mitingul de amploare anunţat va avea loc.


Întrebat dacă îl mulţumeşte demersul Executivului de a adopta şi publica în Monitorul Oficial un astfel de document, liderul FSE „Spiru Haret” a răspuns: „Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar. Statul ar trebui să identifice sursele de finanţare necesare pentru acoperirea acelor creşteri salariale. Atât de necesare.”


Marius Nistor rămâne sceptic cu privire la promisiunile politicienilor. „În România nu poţi avea încredere nici în respectarea unei legi, pentru că legile au fost prorogate, cel puţin acele articole care prevedeau finanţarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi nu numai. Dar de undeva va trebui să începem, pentru că, indiferent ce se va întâmpla, tot politicienii sunt aceia care vor lua nişte decizii legate de salarizarea decentă în sistemul de învăţământ şi noi trebuie să îi determinăm să ia acele decizii”, a adăugat Marius Nistor.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0253 secunde