Proiectul Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Chirnogeni a fost finalizat

4484
Proiectul Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Chirnogeni a fost finalizat - conf-chirnogeni-1697797675.jpeg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASCP) Constanța a organizat, joi, Conferința de închidere a proiectului „Reducerea capacității Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Techirghiol Corp B – O șansă pentru fiecare”. Proiectul este finanțat de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități prin Programul de Interes Național (PIN).

Obiectivul proiectului îl constituie înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/ centre de criză și locuințe protejate în scopul dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituțiile de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate. Perioada de implementare a proiectului este 5 aprilie 2019 - 30 noiembrie 2023, iar valoarea lui totală, de 7.127.137,54 de lei. Convenția de finanțare a fost semnată la data de 03.04.2019. Contribuția Autorității finanțatoare este de 2.553.000,00 lei, iar DGASPC Constanța a acordat, cu sprijinul Consiliului Județean, 4.574.137,54 de lei. Cu ajutorul finanțărilor, au fost construite patru locuințe protejate în comuna Chirnogeni, fiecare având o capacitate de 10 locuri, destinate persoanelor adulte cu handicap. De asemenea, s-a reabilitat, modernizat și dotat un imobil situat în comuna Chirnogeni și s-a deschis centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități. Centrul este destinat beneficiarilor serviciilor oferite de cele patru locuințe protejate din comuna Chirnogeni dar și persoanelor adulte cu dizabilități din comunitatea locală și învecinată.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Chirnogeni. La conferință au fost prezenți consilierul președintelui Consiliului Județean Constanța, Emil Mereuță, viceprimarul localității Chirnogeni, Constantin Agavriloaie și echipa de implementare a proiectului, reprezentată de Liliana Iliana, manager proiect și asistent manager Ana Grecu. Alături de aceștia au fost și șefi ai centrelor rezidențiale cu cazare pentru persoane adulte cu dizabilități din județ și beneficiarii locuințelor protejate din Chirnogeni.

Cele două servicii sociale și-au început activitatea integral la data de 4 august. Cei 40 de beneficiari au fost mutați în noile locuințe. Activitățile prevăzute în planurile personale de viitor sunt desfășurate la centrul de zi dar și la nivelul locuințelor. Cele două servicii sociale dețin toate autorizațiile de funcționare necesare conform reglementărilor legale precum și licențele de funcționare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8387 secunde