Șapte medici de la Spitalul Bagdasar-Arseni și-au dat demisia din contractele de gărzi

840
Șapte medici de la Spitalul Bagdasar-Arseni și-au dat demisia din contractele de gărzi - spital-1696863849.jpg

Articole de la același autor

Doctorii din secția de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, cei care au primit răniți arși din incendiile de la Crevedia sau Călimănești, și-au depus demisiile în dimineața zilei de luni, 9 octombrie 2023.


Într-un document înregistrat de spital medicii și-au motivat gestul spunând că au recurs la acest gest pentru că „actualele condiții din Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și riscul de malpraxis ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”, notează libertatea.ro


Medicii de pe secția de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă din Spitalul Bagdasar sunt cei care au primit răniți arși din incendiile de la Crevedia sau Călimănești. Printre motivele invocate de medici sunt lipsa liniilor de gardă pentru unele specialități. 


„În structura spitalului nu există linii de gardă pentru foarte multe dintre specialitățile necesare tratamentului multidisciplinar al pacientului politraumatizat (ex: chirurgie vasculară, chirurgie toracică, chirurgie BMF (n.r. buco-maxilo-facială), ORL etc)”, afirmă doctorii. „Plimbatul” paciențior între spitale. „Necesitatea transportării pentru consulturi interdisciplinare a pacienților politraumatizați pune în pericol starea de sănătate a acestora și chiar viața pacientului (fiind cunoscut faptul în care ambulanța care transporta un pacient pentru consult interdisciplinar în altă unitate a fost implicată într-un accident rutier)”, scriu medicii. Primirea pacienților arși în lipsă de locuri. „Obligativitatea primii unui pacient cu arsuri majore chiar și în condițiile lipsei locurilor disponibile pentru această patologie, fără posibilitate de izolare (situație des întâlnită)”, se arată în scrisoare. 


Tratarea pacienților arși grav care ar trebui tratați în centre de arși. „Neconcordanțe între realitate (tratamentul arsurilor în UFA) și ordinul MS n.r. 476/2017 – adesea fiind obligați să tratăm pacienți arși grav deși aceștia ar trebui tratați în centre de arși; chiar în condițiile aplicării ordinului nr. 2063/2022, transferul în centrele de arși din străinătate al acestora nerealizându-se întotdeauna”.


Din această cauză, spun medicii, sunt expuși „unui risc crescut de malpraxis, existând deja plângeri penale la adresa unor membri semnatari pentru posibil malpraxis în tratamentul marilor arși”.


Totodată medicii mai reclamă fondurile insuficiente. „Fonduri insuficiente, discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente, materiale și dispozitive medicale creează probleme mari în tratamentul pacienților internați prin urgență, crescând riscul de apariție al plângerilor de malpraxis.”


Fără sprijin juridic. Medicii acuză și că nu au parte de sprijin din partea unor avocați. „În situația plângerilor penale la adresa membrilor personalului medical, spitalul nu a oferit niciodată asistență juridică, lăsându-ne singuri în fața demersurilor la care se ajunge ca urmare a problemelor sesizate anterior”.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde