Spitalul Judeţean Constanţa se extinde cu un nou departament, pentru mămici şi copii

800
Spitalul Judeţean Constanţa se extinde cu un nou departament, pentru mămici şi copii - compartiment-1673520645.jpg

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va avea un nou departament, denumit „Sănătatea mamei şi copilului”, care va prelua activitatea medicală din secţiile Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică. Acesta va dispune de 365 de paturi, două unităţi primiri urgenţe, compartiment de Terapie Intensivă şi mai multe săli de operaţii.

Proiectul „Construire corp nou - departament Sănătatea mamei şi copilului”, depus de către Consiliul Judeţean Constanţa, a fost aprobat pentru finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), îndeplinind cu succes normele din prima etapă de verificare şi a doua etapă de ierarhizare a evaluării efectuate de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, construirea noului obiectiv este imperios necesară, având în vedere faptul că judeţul Constanţa este unul dintre puţinele din ţară care nu dispune de spital de pediatrie sau maternitate şi, în acelaşi timp, asigură servicii medicale şi pentru pacienţi din alte judeţe. Noua clădire va avea nouă etaje şi va fi construită în imediata apropiere a sediului principal al SCJU din bulevardul Tomis nr. 145, pe terenul unităţii medicale.

„Este o mare bucurie pentru noi că acest proiect a depăşit toate obstacolele şi va fi finaţat prin PNRR. Practic, cele cinci secţii pe care le vom muta în noua clădire ţin loc, momentan, de maternitate şi spital de pediatrie pentru întreaga regiune a Dobrogei. Va fi mult de muncă şi, cu siguranţă, greu, dar la final, Constanţa va avea, în sfârşit, ceea ce ar fi trebuit să aibă de mult în această zonă a serviciilor medicale - un spital modern, cu spaţii suficiente pentru copii, dar şi pentru mame”, a declarat ec. Ionuţ Cornel Ionescu, managerul SCJU Constanţa. Menţionăm că investiţia are ca termen de finalizare anul 2026.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4989 secunde