Sute de tone de legume și fructe retrase de la comercializare de ANPC

4694
Sute de tone de legume și fructe retrase de la comercializare de ANPC - controaleanpc-1715103032.jpg

Articole de la același autor

400 de tone de legume și fructe au fost retrase temporar din magazine după un control al inspectorilor Protecției Consumatorilor.


Șapte din cele 500 de tone verificate de comisarii ANPC au fost retrase definitiv, fiind legume și fructe în valoare de 62.500 lei. Restul, 360 tone, au fost retrase temporar.


S-au dat 848 de amenzi contravenționale și 418 avertismente.


Potrivit declarațiilor făcute de șeful interimar al ANPC, Sebastian Hoțca, s-au descoperit mai multe nereguli în urma inspecțiilor: comercializarea de legume și fructe depreciate calitativ; produse care nu corespundeau nivelului de calitate de pe etichetă; nerespectarea condițiilor de depozitare; comercializarea unor fructe și legume cu ambalaj deteriorat, potrivit digi24.ro


„Recomandăm consumatorilor să citească foarte atent eticheta și să fie atenți la exteriorul produselor. Multe sunt tratate cu diverse substanțe care nu se regăsesc în etichetă”, a spus șeful interimar al ANPC.


Din 1010 operatori economici, la 928 au fost constatate nereguli. Produsele acestora nu corespundeau normelor de sănătate alimentară, fiind retrase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde