Un nou cartier va apărea în Constanța. Cetățenii, invitați să completeze un chestionar online!

6124
3
Un nou cartier va apărea în Constanța. Cetățenii, invitați să completeze un chestionar online! - xnoucartiercta1-1650792367.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică locală anunță dezvoltarea unui nou cartier pe marginea lui DN3C, drumul alternativ care leagă Constanța de Ovidiu. Drept pentru care, reprezentanții Primăriei Constanța au lansat un chestionar online, prin care vor să afle viziunea și propunerile cetățenilor.

Noul cartier ar urma să se întindă pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare; numeroase terenuri din zona respectivă sunt în extravilan, astfel că în perioada următoare administrația publică intenționează să le introducă în intravilan. Concret, zona vizată se află de-o latură și alta a lui DN 3c, de-o latură și alta a drumului alternativ care leagă orașul de localitatea Ovidiu, la nord de bulevardul Aurel Vlaicu, „după sensul giratoriu de la Jumbo, între calea ferată și o serie de parcele care fac parte din teritoriul extravilan al UAT Constanța”, au arătat reprezentanții primăriei.

Primul pas constă în realizarea documentației, mai precis a Planului Urbanistic Zonal. „Scopul acestei documentații este crearea unui cadru de dezvoltare pentru un nou cartier, care să fie proiectat la norme și standarde optime, introducând în intravilan suprafețe pe care orașul se va extinde într-un mod sănătos. PUZ-ul are în centrul preocupărilor crearea unui nou parc municipal de mari dimensiuni (30-40 ha), generarea de noi spații pentru activități economice, dezvoltarea sănătoasă a zonelor rezidențiale, asigurând deopotrivă acces la instituții și dotări publice, cultură, sănătate, învățământ. Se au în vedere, de asemenea, generarea de spații destinate activităților economice de mari dimensiuni, (birouri, zone logistice, un nou potențial campus și platforme de transfer tehnologic), vizându-se crearea de noi locuri de muncă și atragerea, pe termen mediu și lung a unui grup demografic tânăr, inclusiv forță de muncă de înaltă specializare”, au transmis reprezentanții autorității locale.

Drept pentru care, autoritatea a lansat un chestionar online prin care vor să afle propunerile cetățenilor. Printre întrebările cuprinse de chestionar, unele se referă la problemele identificate de cetățeni în zonele unde locuiesc (stații pentru transportul public, locuri de parcare amenajate, piste de biciliști, terenuri de sport, spații adecvate pentru colectarea gunoiului și colectare selectivă, țarcuri pentru animale de companie etc), în vreme ce altele se referă la viziunea asupra dezvoltării noului cartier, dacă ar trebui să conțină spații locative, spații de birouri, sedii de firme, mai multe spații verzi și parcări subterane etc.

Chestionarul online poate fi completat, anonim, la următorul link https://bit.ly/3Ovb2dW.

Comentează știrea

braniste george
25 aprilie 2022
cartier ,,nou"

de ce nu completati cartierul ,,veterani ?trebuie iluminat ,asfaltat e loc destul si pentru spitalul ala minune

constantean
26 aprilie 2022
PUZ doar pe hartie

Nu inteleg, de ce nu se procedeaza ca in strainate. sa se faca un PUZ clar. cu strazi drepte, trasate clar, limite inaltime la imobile si sa se respecte! Zona dintre Mamaia si Navodari este un wc din acest punct de vedere, de necomentat!

MAFIA PESEDISTA
27 aprilie 2022
constanta = DEZASTRU PESEDIST !!

In Badea Cartan, FA.TALAU a inghesuit zeci de blocuri, unul intr-altul, fara sa respecte NICI O NORMA, NICI O LEGE !!! Plus sala PU.LIIvalenta !!! CIUMA ROSIE a DISTRUS constanta !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3869 secunde