Vânzătorii ambulanți din piețe, "vânați" de polițiști

385
1
Peste o tonă de fructe și legume a fost confiscată zilele trecute, din piețele din Constanța, de la vân-zătorii ambulanți. Joi, pe 21 iulie, polițiștii I.P.J. Constanța, cei ai Poliției Locale și colegii din cadrul Jandarmeriei Constanța au continuat acțiunile în sistem integrat, derulând activități specifice pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal de produse alimentare în piața din zona Tomis 3. 


Activitățile s-au desfășurat în baza Planului Comun de Acțiune, unde peste 20 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, cei ai Poliției Locale și jandarmii constănțeni au în vedere respectarea prevederilor Legii nr.12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.


"Astfel, oamenii legii au legitimat zeci de persoane, aplicând 15 sancțiuni contravenționale în confor-mitate cu prevederile Legii nr.12/1990 re-publicată, în valoare de peste 6.000 lei, fiind confiscată mai mult de o tonă de legume și fructe care se comercializau fără autorizație, documente de proveniență sau în condiții igi-enico-sanitare improprii. De ase-menea, polițiștii au constatat și o infracțiune de contrabandă, depis-tând o persoană care comercializa în mod ilegal țigări", au explicat repre-zentanții Primăriei Constanța.


Potrivit acestora, acțiuni similare vor continua pe toată perioada anului 2016, pentru prevenirea și comba-terea comerțului ilicit atât în peri-metrul aferent piețelor constănțene, cât și a celui stradal neautorizat. 


Comentează știrea

solutie
23 iulie 2016
da, sigur....

Si cu legumele /fructele confiscate ce au facut? Le-au impartit intre ei? Atata timp cat preturile din piete sunt EXPLOZIV de MARI mereu se vor gasi cumparatori pentru aceste produse. Toti trebuie sa manance. Mai bine le-ar amenaja si lor un loc decent unde sa isi aseze marfa si niste taxe acceptabile. Asta da proiect real, nu "floricele de porumb" debitate de unii destepti ca doar se apropie urmatoarea campanie....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.295 secunde