Vești bune! Modularul de la Spitalul de Boli Infecţioase rezolvă problema Terapiei Intensive

1756

Articole de la același autor

La aproximativ un an şi jumătate de la incendiul devastator survenit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa, unitatea sanitară va avea, în sfârşit, un nou spital modular. Acesta îi va ajuta foarte mult pe medici în tratarea bolnavilor, în condiţiile în care secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a fost mistuită, în data de 1 octombrie 2021, de flăcările nemiloase, iar activitatea SCBI a fost sistată timp de câteva luni.







Primăria Constanţa a finalizat, în urmă cu câteva zile, proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru modularul ce va fi amplasat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa. „Am semnat unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a sistemului sanitar din Constanța: proiectarea și execuția noului spital modular din curtea unităţii sanitare. Gândit ca nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, acesta va asigura servicii medicale de imagistică cu CT și RMN, paturi de spitalizare continuă, dintre care zece ATI. Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de reabilitare și modernizare ale spitalului municipal”, a precizat primarul Constanţei, Vergil Chiţac.



Menţionăm că până acum, în cadrul instituţiei au fost refăcute instalațiile electrice, au fost recompartimentate mai multe spații de interior, refăcute instalațiile sanitare. De asemenea, s-au montat instalații noi de detecție a incendiilor şi un rezervor nou de apă pentru urgențe.



Mai mult decât atât, în urma controalelor întreprinse în ultima perioadă, a reieșit faptul că există probleme cu structura de rezistență a clădirii spitalului, aceasta fiind vulnerabilă în cazul producerii unui seism mai puternic de şapte grade pe scara Richter. În acest sens, s-a demarat un proiect pentru consolidarea clădirii și reabilitarea energetică, iar după faza de proiectare, urmează să înceapă lucrările de consolidare și reabilitare energetică chiar cu tronsonul afectat de incendiu și cu etajele superioare, care au fost închise și puse în conservare.



Potrivit directorului SCBI, dr. Claudia Cambrea, proiectarea va dura în jur de aproximativ două luni, iar executarea lucrărilor, aproximativ patru luni. „Modularul va funcţiona cu 42 de paturi de boli infecţioase şi zece paturi de Terapie Intensivă. Totodată, vom avea şi un laborator de analize medicale, farmacie, plus un compartiment de primire urgenţe. Modularul va fi amplasat pe locul vechii clădiri a Spitalului Municipal, unde funcţiona secţia Medicală. Modularul ne va ajuta foarte mult, pentru că, în acest fel, ne revenim mai repede decât ne aşteptam, ne recuperăm compartimentul de Terapie Intensivă şi ne recuperăm o parte din numărul de paturi care, în acest moment, sunt indisponibile, întrucât jumătate din aripa lungă a spitalului este nefuncţională. Dacă în prezent spitalul funcţionează la capacitate de 60%, în clipa în care vin paturile din modular, vom funcţiona la 80% din capacitate”, a declarat managerul, pentru „Cuget Liber”.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8705 secunde