Spitalul de Boli Infecţioase are nevoie de medici pe Camera de Gardă! "Vreau să reducem timpii de așteptare"

1344
Spitalul de Boli Infecţioase are nevoie de medici pe Camera de Gardă!

Articole de la același autor

A trecut mai bine de un an de la tragicul incendiu survenit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța. Au urmat luni de zile în care unitatea sanitară a reconstruit, pas cu pas, aproape tot ce flăcările nemiloase au năruit în doar câteva minute. În acest timp, echipele de muncitori, conducerea spitalului, medicii au depus eforturile necesare pentru ca spitalul să redevină funcţional, astfel încât să poată fi trataţi şi internaţi atât adulţii, cât şi copiii cu afecţiuni contagioase.

Pentru că activitatea a revenit, în linii mari, la normal, organigrama și statul de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța a necesitat înfiinţarea unui Compartiment de informatică și statistică medicală, care, bineînţeles, are nevoie şi de un coordonator, care va fi angajat în cel mai scurt timp posibil. De ce este nevoie de acest compartiment? Potrivit directorului SCBI, dr. Claudia Cambrea, acest lucru este foarte important pentru raportările care se fac către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) și Școala Națională de Management.

În baza lor se cuantifică, practic, toate cazurile bolnavilor și spitalul primește banii de la Casă. Până când acest compartiment va avea și un coordonator, activitatea trebuie să se desfășoare în condiții normale, pentru că bolile apar mereu, nu doar într-un anumit interval orar sau într-un anumit anotimp.

Ca urmare, pacienții trebuie să fie preluați și investigați, chiar dacă sunt sectoare care nu își desfășoară încă activitatea ca înainte de incendiul din data de 1 octombrie 2021. Pentru că în acea zi secția de Terapie Intensivă a ars precum o torță, s-a decis ca, până la refacerea acesteia, spitalul să beneficieze de un sistem modular, care să ajute personalul medical cu cazurile grave. „Acesta ar trebui să fie finalizat la sfârșitul lunii aprilie 2023. Modularul este complet separat, va fi dotat cu oxigen, climatizare centralizată, exact ca în spital. În ceea ce priveşte clădirea principală, aceasta este propusă pentru consolidare și reabilitare energetică prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, a declarat managerul.

Cert este că toate aceste lucrări de care mai este nevoie pentru ca întreaga unitate sanitară să redevină funcţională în procent de 100% cer timp. Până se vor parcurge toţi aceşti paşi, personalul trebuie să se descurce cu ce are. În prezent, pentru ca actul medical să nu aibă de suferit se impune organizarea unui concurs pentru ocuparea postului vacant de medic specialist, specialitate boli infecțioase, din cadrul Camerei de gardă a spitalului. Asta în condiţiile în care garda intră în funcțiune de la ora 14.00 și dimineața, a doua zi, este foarte greu pentru medicii respectivi să fie prezenţi peste tot, şi pentru cazurile noi care se prezintă la spital, şi la bolnavii de pe secţii, care aşteaptă să fie evaluaţi zilnic. „Din moment ce am creat acest post, cred că este oportun să-l scoatem și la concurs, să reducem timpii de așteptare. Mai mult decât atât, concediile de odihnă au fost astfel programate încât să se asigure continuitatea activității medicale atât pe secţie, cât și la camera de gardă. Bolnavii trebuie să ştie că liniile de gardă funcționează, la fel ca şi în anii trecuţi, doar că avem nevoie de un om în plus”, a adăugat dr. Cambrea. Întrebată dacă spitalul este aglomerat la acest moment, medicul a precizat că se confruntă cu un număr mare de afecțiuni respiratorii în rândul copiilor şi sunt în creștere cazurile de gripă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.316 secunde