Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează la jumătate din capacitate! "Curând, se va extinde secția de copii"

804
Peste doar două săptămâni se împlineşte un an de la incendiul din data de 1 octombrie 2021, care a cuprins Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa și în care şapte persoane au pierdut lupta cu flăcările nemiloase. Vă întrebaţi cum se prezintă unitatea sanitară după 12 luni în care a avut activitatea întreruptă? Deși au urmat niște luni grele, iată că, încet-încet, lucrurile revin la normalitate.

La acest moment, spitalul de pe bulevardul Ferdinand nr. 100 este deschis în proporţie de 50% din capacitate şi tratează bolnavi cu toate afecţiunile infecţioase posibile. În prezent, prin redeschiderea parţială a unităţii poate fi asigurată asistenţa medicală de specialitate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, pentru bolile eruptive infecţioase, infecţiile de tract respirator superior (amigdalite, rino-adenoidite, sinuzite, faringite), infecţii de tract inferior (pneumonii, bronhopneumonii), sindroame digestive, hepatite virale cronice, parazitoze. În plus, pacienții pot merge la spital pentru evaluare post-Covid.

Managerul unității sanitare, dr. Claudia Cambrea, precizează că în această toamnă se va mai deschide o porțiune de spital și se va ajunge la 60% capacitate. „În cel mai scurt timp posibil, vom pune în funcțiune pe secția de copii alte 40 de paturi, care se vor adăuga celorlalte 17 disponibile. Ca urmare, la acest moment, secția de imuno-deprimați este deschisă, la fel ca şi secția de boli infecțioase II adulți, cu 19 paturi, cealaltă secţie de adulţi cu încă 23 de paturi, iar cea pentru copii, cu 17 paturi. În ceea ce priveşte modularul, acesta este scos la licitație acum, pe site-ul Primăriei Constanța, iar până pe 18 octombrie este termen de depunere a documentației. În clipa în care se finalizează și modularul, spitalul va fi funcțional în proporție de aproximativ 85%-90%. Nu vom depăși 90%, pentru că sunt niște paturi blocate pe aripa lungă a spitalului și, până nu se intră în proces de consolidare, nu pot fi deblocate. Desigur, avem şi paturi pentru Covid, 19 la număr, dar sunt puțini pacienți. La fel şi adresabilitatea la centrul de evaluare Covid, şi aceasta a scăzut foarte mult în ultima perioadă”, a declarat directorul, pentru „Cuget Liber”.

Pentru că toamna îşi va intra curând în drepturi, va creşte considerabil numărul bolnavilor cu afecţiuni respiratorii, inclusiv gripă. În acest sens, medicii constănţeni se așteaptă să se confrunte cu multe cazuri de gripă, pentru simplul fapt că în ultimii 2-3 ani nu prea am avut circulație de virus gripal și atunci când organismul uman nu vine în contact constant cu acest virus, la un moment dat, pot apărea forme severe de boală, a adăugat infecţionistul. „Pentru a preveni îmbolnăvirea, recomandăm imunizarea populației cu vaccin tetravalent, la sfârșit de octombrie, început de noiembrie. Aceasta este singura șansă de protecție și, evident, în spațiile aglomerate și închise ar fi indicat să se poarte măștile de protecție”, a subliniat dr. Cambrea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4644 secunde