Vor apărea pe piață produsele din carne hibrid, fabricate la Timișoara
Articole de la același autor
Produsele din carne hibrid sunt mai bogate în proteine comparativ cu cele tradiționale, spun specialiștii din ingineria alimentară.
La Timișoara se vor produce pateu, parizer și crenvurști din carne hibrid. Fără a fi o carne artificială, carnea hibrid este mai sănătoasă, fiindcă are compuși bioactivi, precum antioxidanții naturali din produsele vegetale, dar și fibrele care nu există în carne și sunt foarte benefice pentru sănătate. „Produsele hibrid din carne și ingrediente vegetale vin cu multe beneficii pentru sănătate, întrucât ingredientele vegetale conțin o serie de nutrienți pe care nu îi regăsim în materia primă de origine animală, adică în carne, respectiv fibrele care ajută cu beneficii pentru sănătate și compușii bio-activi pe care, de asemenea, nu-i regăsim în carne. Incluzând aceste ingrediente de origine vegetală într-un produs din carne, un produs hibrid din carne, putem să obținem un tip de preparat sănătos”, a explicat Ileana Cocan, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară.
Produsele din carne hibrid conțin mai puține grăsimi și colesterol, spre deosebire de cele tradiționale, iar producătorii din Timișoara sunt încrezători că vor avea succes, după reacțiile obținute în urma testelor. Carnea hibrid este un produs sănătos și nu are nimic artificil în ea. Produsele din carne hibrid vor conţine carne, dar şi ingrediente vegetale precum mazăre, năut, linte și lupin sau ciuperci. De altfel, acest produs va avea în conţinut o cantitate mai mică de carne, grăsimi şi colesterol, predominând astfel proteinele.
Produsele din carne hibrid vor conține, astfel, fibre și compusi bioactivi, componente care nu se găsesc în carnea obişnuită. Produsele din carne hibrid, în teste „S-a identificat un grup de consumatori cărora acest produs de carne hibrid, așa cum e denumit în literatura de specialitate, li se adresează. Ei au identificat ingredientele strict naturale: carne și pro-proteină vegetală care poate fi obținută din diferite surse, respectiv legume, mazăre, năut, linte”, spune Călin Jianu, decanul Facultății de Inginerie Alimentară din Timișoara. Se preconizează că la începutul anului viitor produsele din carne hibrid ar putea sa fie lansate pe piață. Deocamdată se fac teste dacă produsele corespund nu numai nutrițional, ci și organoleptic.
Comentează știrea
numai 1om bolnav mintal poate sa sustina asta ! Cind artificial si mai ales pe hrana e mai bun si sanatos decit natural ? Papati pastile la pumn si ce bune o sa fie si apa la perfuzie ! Asa e cu mintile bolnave ! Altfel,pt. 1om bolnav [ subnutrit ] se mai poate un artificiu cu medicina dar pt. cineva "normal" nu e substitut mai bun pentru hrana sanatoasa decit cu conceptul [ o alta hrana naturala cu alta : nu beau lapte dar pap iaurt ]
genetica, omul nou ! Direct la dungi cu nenorocitii astia ! Noul ADOLF ! Vai de istorie daca nu e bine inteleasa ! E o diferenta majora intre cercetare care are rolul ei, chiar si pe inginerie alimentara, si aplicarea in practica. Glob fertil, fara necesitate si mintile bolnave : uite planul !!! NOUL ADOLF sau premisa !!! Papati cu incredere cine e asa cu novativii astia, o flegma de la mine !