Voucherele de vacanţă ale personalului medical se acordă preferenţial. "Vrem un tratament corect!"

2107
2
Voucherele de vacanţă ale personalului medical se acordă preferenţial.
Membrii Federației Sanitas speră ca, în cel mai scurt timp posibil, să obţină voucherele de vacanţă pentru toate categoriile de personal. Aceştia susţin că Ministerul Sănătății a făcut publică, săptămâna aceasta, o nouă variantă a proiectului de O.U.G., astfel că salariații care-și desfășoară activitatea în UPU/CPU, rezidenții, angajații care lucrează în cabinete de medicină sportivă, de medicină legală, de planning familial, TBC vor intra, şi ei, în posesia voucherelor în valoare de 1.450 lei.

Acestora li se vor adăuga persoanele care îşi desfăşoară activitatea de cercetare științifică, precum și cei care lucrează în programe tip HIV/SIDA sau programe pentru distrofici. Toţi aceştia se regăsesc pe lista celor care vor primi vouchere de vacanță finanțate din bugetul de stat. Având în vedere noua situaţie, reprezentanţii Sanitas susţin că decizia guvernanților îi apropie, practic, de o stare de normalitate, cea în care colegii din Sănătate ar trebui să beneficieze de un tratament similar cu celelalte categorii de angajați din sectorul bugetar. Ne referim aici la cei din administrația publică, poliție, învățământ, asistență socială etc, pentru care s-au găsit resurse de la bugetul de stat în scopul finanțării acestor vouchere. „Considerăm că proiectul de act normativ făcut public zilele trecute reprezintă o etapă importantă în respectarea drepturilor angajaților din Sănătate, dar finanțarea voucherelor de vacanță din bugetul de stat trebuie extinsă la toate categoriile de salariați pe care îi reprezentăm, fie prin bugetul Ministerului Sănătății, fie prin Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

În consecință, Federația Sanitas va continua demersurile în acest sens, exprimându-și totodată disponibilitatea ca, în calitate de partener de dialog social, să susțină inițiativele Ministerului Sănătății de a identifica soluții care să conducă la un tratament corect, nediscriminatoriu al colegilor din sistemul public de sănătate”, au precizat sindicaliştii de la malul mării.

Potrivit preşedintelui Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, în principiu, voucherele de vacanţă au fost trecute în buget pentru toate unităţile sanitare, dar una este trecerea lor în buget şi alta acordarea efectivă. Până la acest moment, majoritatea unităţilor le-au acordat, inclusiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cu excepţia medicilor rezidenţi. De ce? „Finanţarea acestor vouchere trebuie asigurată de către Ministerul Sănătăţii, iar acesta nu a dat bani şi pentru ei. Noi facem presiuni ca să le fie acordate tuturor angajaţilor, să nu mai fim noi singurele experimente care îşi plătesc aceste vouchere de vacanţă din sumele contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, din propriile venituri. Acordarea voucherelor este o facilitate creată pentru bugetari, deci şi noi trebuie să beneficiem de ele şi nu cred că cererea noastră este absurdă. Am înţeles că acum sunt şanse să le primim, că s-a modificat proiectul”, ne-a declarat acesta. 



Comentează știrea

Nicu Stan
24 august 2022
Tre sa dai ca sa primesti

Se dau pe spaga. Asa e in domeniul medical si bugetar in general.

constantin
24 august 2022
erorile neamului lor

N-a venit "pandemia de covido-vacanto-vaucerata", asa ca trebuiee sa aștepte apariția "vaucerovacantariivaccinarii", caci hotelurile nu au ATI !!

Pagina a fost generata in 0.5102 secunde