Vreți să mergeți la Acvariu? Iată programul de vizitare!

301
Vreți să mergeți la Acvariu? Iată programul de vizitare! - fondacvariul-1662140974.jpg
Una dintre secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța este Acvariul, amplasat pe malul Mării Negre, pe faleza impunătorului Cazino. Pentru cei care vor să meargă în vizită, vă informăm că programul este de luni-duminică: 9:00 – 20:00.

Biletele se vând luni-duminică: 9:00 – 19:30, iar accesul în Acvariu se face progresiv prin așteptarea la rând – indiferent de modalitatea de achiziționare a biletului – online sau la casierie.

Pentru cei care nu știu, acest spațiu este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici, legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin.

„Diversitatea biologică a Acvariului este foarte mare. Sunt în jur 100 de specii, peste 800 de exemplare. Bineînțeles că numărul este în creștere, pentru că încercăm să achiziționăm exemplare noi de pești, în special tropicali, dar și prin reproduceri proprii. Venim în întâmpinarea vizitatorilor și cu o diversitate coloristică”, au transmis reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine, care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criteriile ecologice, biogeografice și taxonomice, acesta este structurat în trei secții: Marina, Dulcicola și Pești Exotici. Secția Marina este cea mai mare și mai reprezentativă a Acvariului și adăpostește specii de pești și nevertebrate întâlnite în Marea Neagră și migratori din Marea Mediterană. Pagina a fost generata in 0.2551 secunde