Ziua Delfinului, sărbătorită la Constanța. Iată ce evenimente sunt organizate

256
Ziua Delfinului, sărbătorită la Constanța. Iată ce evenimente sunt organizate - delfini-1470332057.jpg

Articole de la același autor

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii găzduiește, astăzi, evenimentele prilejuite de Ziua Delfinului. Acestea vor debuta la ora 10.00, cu un workshop despre conservarea delfinilor în Marea Neagră și va fi urmat de numeroase jocuri și concursuri dedicate copiilor. Cei mici sunt invitați să realizeze desene pe asfalt, prin intermediul cărora să prezinte Marea Neagră în viziunea lor. 


Atracția principală va fi jocul de echipă, Treasure hunt, care înglobează probele: pet bowling, pescuit interactiv, delfinii năzdrăvani, regele și regina Mimei, Portalul spre Delfi, toate contra cronometru. Punctajul obținut la fiecare dintre ele se însumează, iar la sfârșitul competiției, câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii atractive. Toate aceste jocuri pot fi organizate și individual, astfel încât distracția este asigurată pe tot parcursul zilei. 


"Pe aleea spre Planetarium, vizita-torii vor putea admira o expoziție foto, cu imaginile cele mai reprezentative din acțiunile Mare Nostrum, derulate pe parcursul ultimilor ani, cu ajutorul cărora ne dorim să vă apropiați mai mult de mare și să descoperiți cele trei specii de cetacee existente în Marea Neagră. Obiectivul acestei expoziții foto este de a conștientiza oamenii cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, în special al Mării Negre", explică Cecilia Pătrăhău, reprezen-tantul Mare Nostrum, organizator al evenimentului. 


În anul 2012, din ianuarie până în august, au eșuat 146 de delfini pe litoralul românesc, apoi numărul acesta a început să scadă. În 2013, au fost 51 de cazuri, în 2014 - 38, în 2015 - 36, iar anul acesta, în aceeași perioadă, au fost deja 47 de eșuări. 


"Multe exemplare au fost juvenile, care cad cel mai ușor pradă plaselor pescărești. De altfel, acesta este principalul pericol la care sunt expuși delfinii din Marea Neagră, iar necropsiile efectuate în parteneriat cu reprezentanți ai ANSVSA Constanța, Universitățile de Medicină Veterinară din București, Cluj și Brno (Cehia) au certificat că decesul celor mai mulți a survenit în urma edemului pulmonar, pneumoniei și, doar în câteva cazuri, din cauza traumatismelor în regiunea craniană și cea lombară, precum și parazitarea sinusurilor paraaortice, în special la marsiuni", a adăugat Cecilia Pătrăhău. 


Dacă observați un delfin eșuat, este vital să sunați cât mai repede la numerele de telefon 0241.612.422, 0341.407.432 sau 0763.255.731 (linie non-stop), pentru a putea interveni la timp și a crește șansele mamiferului de a fi salvat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde