Parlamentul israelian a votat cu o majoritate covârşitoare împotriva recunoaşterii unilaterale a unui stat palestinian

1307
Parlamentul israelian a votat cu o majoritate covârşitoare împotriva recunoaşterii unilaterale a unui stat palestinian - 1-1708593176.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul israelian a votat cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian, care, potrivit textului, ar echivala cu o recompensare a terorismului fără precedent al Hamas, relatează agenţia AFP.

Votul are loc la câteva zile după ce cotidianul Washington Post a relatat că Statele Unite şi mai multe ţări arabe aliate lucrează la un plan cuprinzător pentru o pace durabilă israeliano-palestiniană după încheierea războiului dintre Israel şi Hamas, inclusiv un calendar pentru stabilirea unui stat palestinian.

„Acest vot istoric subliniază determinarea noastră colectivă. Nu vom recompensa terorismul cu o recunoaştere unilaterală ca răspuns la masacrul din 7 octombrie şi nici nu acceptăm soluţii impuse”, a spus Netanyahu.

Rezoluţia, adoptată de 99 din cei 120 de parlamentari, subliniază că „Israelul respinge categoric dictatele internaţionale privind o reglementare permanentă cu palestinienii" şi că această reglementare poate fi realizată doar "prin negocieri directe între părţi şi fără condiţii prealabile”.

„Israelul va continua să se opună recunoaşterii unilaterale a unui stat palestinian, deoarece o astfel de declaraţie după masacrul din 7 octombrie ar oferi o recompensă enormă unui terorism fără precedent şi ar împiedica orice viitor acord de pace”, se arată în textul rezoluţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6622 secunde