"Aerobici de aur"! Daria Mihaiu şi Daniel Ţavoc, victorii de senzaţie la Bucharest Cup

206

Articole de la același autor

Gimnaştii români Daria Mihaiu, de la LPS Cetate Deva, şi Daniel Ţavoc, de la CS Farul Constanţa, au cucerit medaliile de aur în probele individuale din cadrul Bucharest Cup, concurs internaţional de gimnastică aerobică, organizat la Sala Polivalentă „Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti.

În vârstă de numai 17 ani, Daria Mihaiu a furnizat marea surpriză şi s-a impus, cu 20,550, la feminin, învingând-o în finală pe principala favorită, campioana mondială Ayşe Begum Onbasi (Turcia), în timp ce Daniel Ţavoc a terminat pe primul loc finala la masculin, unde a obţinut 21,050 puncte.

La seniori, bilanţul a fost completat de două medalii de argint şi două de bronz. Argintul a fost obţinut la perechi mixte, de Sandra Dincă şi Mihai Alin Popa, ambii de la CS Farul Constanţa, cu 20,650 puncte, şi la trio, prin Miruna Iordache (CS UNEFS Bucureşti), Daniel Ţavoc şi Gabriel Bocşer (CS Farul Constanţa), cu 20,888 puncte.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Sarmiza Niculescu (CS UNEFS Bucureşti) şi Darius Branda (CS Universitatea Arad), la perechi mixte (20,400), şi de Antonio Surdu (CSS 1 Constanţa), Claudia Gheorghe (CS UNEFS Bucureşti) şi Leonard Manta (CS Farul Constanţa), la trio (20,877).

Claudia Ristea (CS UNEFS Bucureşti) şi-a îmbogăţit palmaresul cu nu mai puţin de trei medalii de aur la juniori - la individual (19,550), la trio (19,850), alături de Larisa Suiu, de la ACS „Laura Cristache” Bucureşti, şi Melissa Fărcuţă, de la CSM Arad, şi la grup (18,650), împreună cu Larisa Suiu, Raluca Bocşer (LPS Cetate Deva), Vlăduţ Popa (CS Universitatea Arad) şi Mădălin Boldea (CSS 1 Constanţa).

Trei medalii de argint au fost câştigate de reprezentanţii României la trio (Vlăduţ Popa, Alexandru Berbece, Mădălin Boldea - 19,775), perechi mixte (Mara Dragomir şi Mădălin Boldea - 19,600) şi individual masculin (Vlăduţ Popa - 19,450).

Bucharest Cup a reprezentat pentru componenţii loturilor naţionale o verificare înainte de Concursul Mondial pe categorii de vârstă (10-12 iunie), Campionatele Mondiale de seniori (16-18 iunie), din Portugalia, şi de Jocurile Mondiale (7-17 iulie), din SUA.

XXX

Copii şi părinţi, cu toţii pot scrie istorie pe 4 iunie, ziua în care Circul Metropolitan Bucureşti va găzdui un spectacol maraton susţinut de grupurile participante la prima ediţie a Festivalului Naţional de Gimnastică pentru Toţi. Evenimentul este deschis tuturor cluburilor cu secţie de gimnastică, indiferent dacă sunt afiliate sau nu.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4842 secunde