Baftă în Italia! Şase gimnaste constănţene concurează la Trofeul "Citta de Jesolo"

545
Baftă în Italia! Şase gimnaste constănţene concurează la Trofeul

Articole de la același autor

Gimnastele tricolore vor participa, sâmbătă, 9 aprilie, şi duminică, 10 aprilie, în Italia, la Trofeul „Citta de Jesolo”, competiţie care se reia după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia Covid-19. În lotul României, se regăsesc nu mai puţin de şase sportive din Constanţa.

În urma concursului de verificare de la Deva, au fost selecţionate 12 gimnaste pentru a concura la Jesolo: Maria Ceplinschi, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu (toate de la CS Farul), Andreea Preda (de la CSS 1 Constanţa), Ana Maria Bărbosu, Bianca Dorobanţu - la senioare, Sabrina Maneca Voinea (de la CS Farul), Teodora Stoian (de la CSS 1 Constanţa), Amalia Ghigoarţă, Amalia Puflea, Ella Oprea şi Crina Tudor - la junioare.

Gimnastele sunt însoţite de antrenorii Lucian Sandu, Cristian Moldovan, Gina Gogean Groza, Ramona Micu, Camelia Voinea, Florin Uzum şi de kinetoterapeutul Constantin Avramescu.

Corina Moroşan este conducătoarea delegaţiei, iar Liliana Cosma şi Silvia Stroescu vor face parte din brigada de arbitraj.

Alături de reprezentantele ţării noastre, vor concura gimnaste din Italia, Belgia, Canada, Germania, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Iată programul competiţiei: sâmbătă, 9 aprilie: ora 10.30 - concurs pe echipe, junioare; ora 18.00 - concurs pe echipe, senioare; duminică, 10 aprilie: ora 15.30 - finale pe aparate.

Ajuns la ediţia cu numărul 13, Trofeul „Citta de Jesolo” este singurul concurs, în afara celor oficiale organizate de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) şi de European Gymnastics, cu întrecere pe echipe şi finale pe aparate.

Formatul competiţiei pe echipe este 6-4-3. La fiecare aparat sunt înscrise şase gimnaste, concurează patru şi se cumulează cele mai bune trei punctaje. Pentru finalele de duminică, se califică primele opt sportive, cel mult două dintr-o ţară, informează Federaţia Română de Gimnastică.

România participă pentru a patra oară la competiţia care a debutat în 2008. La ediţiile precedente, gimnastele tricolore au câştigat în total nouă medalii - două de aur, patru de argint şi trei de bronz.

XXX

Federaţia Internaţională de Gimnastică a înfiinţat o comisie pentru siguranţa în sport, având-o ca preşedinte pe Donatella Sachhi (Italia, preşedintele Comitetului Tehnic Feminin din cadrul FIG). Fosta mare gimnastă de la CS Farul Constanţa Andreea Răducan a fost votată ca membru în această comisie, alături de alte personalităţi ale gimnasticii mondiale: Li Li Leung (preşedintele Federaţiei de Gimnastică din SUA), Sarah Powell (CEO la British Gymnastics), Mario Vukoja (vicepreşedinte al Federaţiei de Gimnastică din Croaţia), Rhys Harrison (Australia) şi Jeff Thomson (Canada).

Comisia pentru siguranţă în sport a fost înfiinţată ca urmare a faptului că Federaţia Internaţională de Gimnastică îşi propune să asigure un mediu sigur pentru sportivi, prevenind orice formă de abuz în sălile de antrenament sau la competiţii.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9905 secunde