Arbitrii de gimnastică se perfecţionează. Examen important promovat de Carmen Traicu

663
Arbitrii de gimnastică se perfecţionează. Examen important promovat de Carmen Traicu - 1-1647947495.jpg

Articole de la același autor

Antrenoarea Carmen Traicu, de la CS Farul, a promovat examenul de arbitraj organizat de Federaţia Internaţională de Gimnastică, la categoria a IV-a, alături de ea trecând cu succes proba alte patru tehniciene din România: Vasilica Agop, Carina Franiov, Ana Maria Iordache şi Andreea Petcu.

La rândul său, Corina Ungureanu, fostă campioană europeană şi mondială cu echipa României, a obţinut brevetul de arbitru internaţional.

Pentru ciclul olimpic 2022-2024, alte şapte arbitre internaţionale din ţara noastră şi-au reînnoit brevetele: Anca Grigoraş (preşedinte Comitetului Tehnic Feminin - European Gymnastics - categoria I), Angela Cacoveanu (categoria a II-a), Liliana Cosma, Adela Popa, Silvia Stroescu (fostă campioană olimpică, mondială şi europeană), Daniela Trandafir (categoria a III-a) şi Ileana Hrişcă (categoria a IV-a).

După brevetul obţinut pentru gimnastică artistică, Andreea Petcu este arbitru internaţional şi la gimnastică acrobatică (categoria a IV-a), iar Bogdan Marian Ioniţă, la trambulină (categoria a IV-a).

De asemenea, acurateţea jurizării concursului masculin de gimnastică artistică la Campionatele Europene din 2021 de către arbitrii internaţionali Nicuşor Pascu şi Eugen Căţean a fost catalogată ca excelentă de Comitetul Tehnic Masculin (CTM) din cadrul European Gymnastics.

Federaţia Română de Gimnastică a primit o scrisoare semnată de Tom Thingvold, preşedintele CTM, prin care se recunoaşte valoarea arbitrajului celor doi oficiali români la competiţia de la Basel.

„În urma analizei performanţelor arbitrilor la Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2021, folosind programul de evaluare a arbitrilor FIG şi revizuirea video a exerciţiilor de către Comitetul Tehnic Masculin din cadrul European Gymnastics, acurateţea jurizării este catalogată drept excelentă“, se arată în documentul transmis de forul internaţional.

Pentru gimnastica masculină, trei arbitri români şi-au reînnoit brevetul internaţional - Nicuşor Pascu (categoria a III-a), Sebastian Bratan (categoria a II-a) şi Ioan Balint (categoria a IV-a), iar alţi şapte au devenit arbitri internaţionali - Ioan Suciu (fost campion european, medaliat olimpic), Liviu Botoş, Lazăr Bratan, Dragoş Bîrzu, Viorel Lătăreţu, Adrian Meleancă şi Florin Popa (categoria a IV-a).

XXX

10 junioare cu burse olimpice au participat, luna aceasta, la un stagiu de pregătire la Izvorani. Sportivele au fost însoţite de antrenorii de la club, informează Federaţia Română de Gimnastică.

Acesta a fost primul cantonament dintr-o serie de patru repartizate pe parcursul anului 2022.

Foto: Facebook / Carmen Traicu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde