Revenită în competiţiile internaţionale după mai bine de un an

Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul, la un pas de podiumul Cupei Mondiale

613
Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul, la un pas de podiumul Cupei Mondiale - 1-1649067748.jpg

Articole de la același autor

După o pauză forţată de un an şi patru luni, pricinuită de probleme medicale, tânăra gimnastă constănţeană Ioana Stănciulescu, de la CS Farul, a revenit într-o competiţie internaţională de anvergură: etapa de Cupă Mondială din capitala Azerbaidjanului, Baku.

Ioana Stănciulescu nu mai participase la competiţii internaţionale din decembrie 2020, de la Campionatele Europene din Turcia. Vicecampioană europeană cu echipa la Mersin, gimnasta de la CS Farul s-a întors cu emoţie şi speranţe în Azerbaidjan, fiind înscrisă în calificări la toate cele patru aparate.

Debutantă la Cupa Mondială, Ioana Stănciulescu a ocupat poziţia a cincea în finala de la bârnă, cu 12,033, după ce, în calificări, fusese a patra. Victoria i-a revenit gimnastei Sarah Voss (Germania; 13,733), urmată de franţuzoaica Lorette Charpy (12,966), de ucraineanca Daniela Batrona (12,900) şi de o altă reprezentantă a Franţei, Carolann Heduit (12,333).

O finală în care emoţiile şi-au pus amprenta asupra evoluţiei Ioanei. Ea a avut cel mai complex exerciţiu dintre cele opt gimnaste calificate, dar nu şi cea mai bună execuţie.

La sărituri, constănţeanca a plătit tribut dificultăţii reduse (din 4.2 şi din 3.0) şi, cu o medie de 12.699, s-a clasat pe locul al şaselea într-o finală câştigată de fenomenala Oksana Chusovitina (13.266), rusoaica în vârstă de 46 de ani!

Creditată cu şanse la medalii la paralele, Ioana Stănciulescu nu a mai reuşit în finală evoluţia bună din calificări, a ratat şi a terminat pe locul şapte, cu 12.166.

În urmă cu trei ani, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku, gimnasta Farului cucerise nu mai puţin de trei medalii: argint la sol şi cu echipa, bronz la paralele.

Alături de Ioana Stănciulescu, la Cupa Mondială de la Baku a participat şi o altă componentă a lotului României, Antonia Duţă, care a ratat de puţin podiumul.

După ce a fost a cincea în calificări, Antonia s-a clasat pe locul al patrulea în finala de la sol, fiind notată cu 12,833. Câştigătoare a fost brazilianca Julia Soares (13,433), podiumul fiind completat de maghiara Dorina Boeczoego (13,166) şi uzbeca Dildora Aripova (12,866). Aşadar, o diferenţă infimă - 0.033 puncte - între locul patru şi medalia de bronz!

La startul celei de-a patra etape a Cupei Mondiale s-au aliniat 145 de gimnaşti din 34 de ţări.

XXX

Gimnastica pentru toţi face paşi mari şi în România. Luni, 4 aprilie, Federaţia Română de Gimnastică a organizat un webinar, prin intermediul aplicaţiei Zoom, pentru cunoaşterea regulamentelor, a acţiunilor şi evenimentelor iniţiate în cadrul noii discipline din cadrul federaţiei.

În cadrul acestui webinar, au avut loc dezbateri despre organizarea Festivalului Naţional de Gimnastică pentru Toţi, inclusiv regulamentul de participare la acest festival, şi au fost prezentate informaţii despre World Gymnaestrada 2023.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde