Două gimnaste de la CS Farul, medaliate cu bronz la Trofeul "Citta di Jesolo"

187
Două gimnaste de la CS Farul, medaliate cu bronz la Trofeul

Articole de la același autor

Gimnastica românească dă primele semne de revigorare, tricolorele reuşind să cucerească trei medalii de bronz - una la senioare şi două la junioare - în finalele pe aparate ale Trofeului „Citta di Jesolo”. În plus, principalele remarcate ale competiţiei din Italia sunt sportive constănţene.

În întrecerile senioarelor, cu 13,150, Ioana Stănciulescu, de la CS Farul, a obţinut bronzul la sol, fiind devansată de americancele Konnor McClain (13,900) şi Emjae Frazier (13,850), în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat o altă gimnastă de la CS Farul, Maria Ceplinschi (12,950).

În finala de la bârnă, Ioana Stănciulescu a fost notată cu 13,100 şi a terminat concursul pe locul al patrulea. Aurul i-a revenit unei reprezentante a ţării gazdă, Martina Maggio (13,800), secondată de americanca Shilese Jones (13,550).

În finala de la paralele, a evoluat încă o româncă, Ana Maria Bărbosu, care, cu un exerciţiu dificil, dar cu probleme la execuţie, n-a contat însă în lupta pentru podium - locul opt, cu 12,550.

O nouă medalie pentru gimnastica din Constanţa a venit în competiţia junioarelor, unde Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul, a luat bronzul la sărituri, cu o medie de 13,325 (sărituri de 13,050, respectiv 13,600), într-o finală în care primele două poziţii au fost ocupate de americancele Tiana Sumanasekera şi Zoey Molomo.

La sol, Sabrina, care este antrenată la club chiar de mama sa, fosta mare campioană Camelia Voinea, s-a clasat pe şapte (12,350), iar Crina Tudor pe opt (12,300).

Cea de-a treia medalie de bronz a României a adus-o Amalia Ghigoarţă, nota 13,400 propulsând-o pe locul al treilea în finala de la bârnă, după două americance, Tiana Sumanasekera (13,800) şi Madrey Johnson (13.500). Amalia a concurat şi în finala de la paralele, însă nota primită (12,650) nu a putut să o ridice mai mult de poziţia a şasea, victoria revenindu-i lui Jelen Kevric, din Germania (13.700).

XXX

La competiţia din Italia, au mai concurat trei gimnaste din Constanţa, Silviana Sfiringu, de la CS Farul, Andreea Preda (senioare) şi Teodora Stoian (junioare), ambele de la CSS 1, fără a urca însă pe podium.

Gimnastele tricolore au fost însoţite de antrenorii Lucian Sandu, Cristian Moldovan, Gina Gogean Groza, Ramona Micu, Camelia Voinea, Florin Uzum şi de kinetoterapeutul Constantin Avramescu.

Ajuns la ediţia cu numărul 13, Trofeul „Citta de Jesolo” s-a reluat după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia Covid-19.

Sorin MIHALACHE

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4549 secunde