Andreea Grecu, pilotaj excelent pe pârtia de la Winterberg, la etapa de Cupă Mondială

234
Andreea Grecu, pilotaj excelent pe pârtia de la Winterberg, la etapa de Cupă Mondială - 1-1673273380.jpg

Articole de la același autor

Un nou succes pentru bobul românesc. Doar patru naţiuni au avut reprezentante la festivitatea de premiere a Top 6 de la Cupa Mondială de la Winterberg. Germania şi-a tras partea leului şi a acaparat podiumul în totalitate, dar constănţeanca Andreea Grecu a ţinut aproape, alături de două mari campioane: una din Statele Unite, cealaltă din Australia.

Echipajul feminin de bob două persoane al României format din constănţeanca Andreea Grecu (pilot) şi Teodora Vlad (împingător) s-a clasat pe locul şase la etapa de Cupă Mondială de la Winterberg (Germania), prima competiţie oficială din calendarul internaţional al sporturilor de iarnă pe 2023.

Tricolorele au avut un timp cumulat în cele două manşe de un minut, 55 secunde, 24 de sutimi, iar la final, Kaillie Humphries, americanca născută în Canada multiplă campioană olimpică, a venit şi i-a strâns personal mâna Andreei, impresionată de maniera sa de pilotaj.

La festivitatea de premiere, unde ocupantele primelor şase poziţii primesc medalii, au fost prezente numai patru naţiuni. Asta pentru că podiumul a fost acaparat de reprezentantele ţării gazdă: 1. Laura Nolte / Neele Schuten (1:53.74); 2. Lisa Buckwitz / Kira Lipperheide (1:54.09); 3. Kim Kalicki / Leonie Fiebig (1:54.20).

Între germance şi românce, s-au interpus echipajele pilotate de americanca Humphries, respectiv australianca Breeana Walker, departajarea fiind făcută de numai câteva sutimi. Cel de-al doilea echipaj al României, alcătuit din Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu, a ocupat locul 16, plusul fiind câştigul de experienţă.

„Rezultatul Andreei este unul excelent, este rodul muncii de ani de zile. Într-adevăr, la start se mai poate face ceva. Suntem la câteva sutimi în spatele echipajelor tari din bobul mondial şi să nu uităm că Andreea şi-a reluat antrenamentele după multe probleme întâmpinate în ultima perioadă.

În prima manşă, am avut startul nr. 12 ca valoare, dar a terminat pe locul şapte, iar în manşa secundă, a pornit cu startul nr. 11 şi a încheiat pe locul şase. Apoi, pe pârtie, Andreea a mers exact pe gustul meu, din punct de vedere al pilotajului, tehnic, astfel că, la final, americanca Keli Humphries a ţinut morţiş să vină în tabăra noastră şi să-i strângă mâna. O mare campioană căreia i-am câştigat respectul!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul sportivelor tricolore, prof. Paul Neagu.

Tehnicianul constănţean a ţinut să mulţumească, şi pe această cale, celor care au susţinut-o, din toate punctele de vedere, pe Andreea, pentru a putea continua cariera de sportiv de performanţă.

„Mulţumim sponsorilor care au avut încredere în ea şi au sprijinit-o financiar. Şi să ştiţi că, în cazul ei, este vorba de sume necesare supravieţuirii, incomparabile cu ceea ce primesc sportivi de la alte discipline care nu reprezintă România la Jocurile Olimpice. Sper să găsim o formulă prin care autorităţile din Constanţa să o poată include într-un program de finanţare şi pe Andreea”, a transmis profesorul Neagu.

După încheierea concursului de la Winterberg, delegaţia României a pornit, cu microbuzul, spre Altenberg, unde a ajuns duminică noapte, după ce a parcurs 550 kilometri.

„Aici vom sta două săptămâni. Săptămâna aceasta, avem o nouă etapă de Cupă Mondială, iar săptămâna viitoare, vom concura la Cupa Mondială şi la Campionatele Europene”, a precizat tehnicianul constănţean.

Foto: Paul Neagu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7578 secunde