Liga Naţională de baschet feminin, etapa a 17-a

Au alergat permanent după egalare! CSM Constanţa, învinsă de campioana Sepsi SIC

202
Au alergat permanent după egalare! CSM Constanţa, învinsă de campioana Sepsi SIC - 1-1676557828.jpg

Articole de la același autor

După o pauză generată de acţiunile echipei naţionale în calificările EuroBasket, unde CSM Constanţa fost reprezentată de jucătoarele Bianca Fota, Dora Ardelean, Teodora Manea, Alina Podar şi antrenorul secund Alina Şerban, Liga Naţională feminină s-a reluat în forţă, cu un duel spectaculos pe litoral.

CSM Constanţa a făcut un meci curajos în etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, în care, la Sala Sporturilor, a primit replica celor de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Campioana României s-a aflat la conducerea ostilităţilor, în timp ce fetele antrenate de Tatiana Gallova au alergat în permanenţă în căutarea egalării, apropiindu-se însă la maximum două posesii.

La pauza principală, Sepsi SIC avea avans de cinci puncte, după 23-18 în sfertul întâi şi 13-13 în sfertul al doilea, însă ultimele două parţiale le-au aparţinut tot oaspetelor (22-15, respectiv 18-17), 76-63 în favoarea campioanei fiind scorul final.

Cu 16 puncte şi opt recuperări, americanca Rebecca Diane Tobin a fost cea mai eficientă jucătoare a Constanţei, din tabăra CSM-ului mai remarcându-se bosniaca Miljana Dzombeta, care a oferit coechipierelor cinci pase decisive, dar şi Keyona Hayes, americanca aflată la primul meci în tricoul alb-albastru.

În ciuda acestui eşec, în clasament, CSM Constanţa se menţine pe podium: locul al treilea, cu 26 de puncte. Lideră este Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (32 p), secondată de FCC Baschet UAV Arad (29 p).

Etapa viitoare (duminică, 19 februarie), CSM Constanţa va juca, în deplasare, cu CS Agronomia Bucureşti.

XXX

Echipa masculină de baschet juniori U14 CSM Constanţa (antrenori Norbert Kovasch şi Andreea Dragoş) a încheiat turneul semifinal al Campionatului Naţional cu o două victorii. Constănţenii au câştigat ambele întâlniri, cu CSM Târgu Jiu şi cu Dan Dacian Portocaliu, acestea fiind ultimele meciuri ale sezonului pentru juniori.

Lotul U14 cu care CSM Constanţa a abordat ultimele jocuri a fost format din Eduard Bujor, Manolis Vatistas, Mihnea Rusu, Luca Crăciun, Eric Iacomi, Alin Ştefănescu, Andrei Urdăreanu, Demian Dendiu, Dragoş Popa, Luca Nicola, Luca Costea şi Darius Bododel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde