Baschetbalistele de la CSM Constanţa s-au calificat în finala Ligii Naţionale

966
Baschetbalistele de la CSM Constanţa s-au calificat în finala Ligii Naţionale - fond-baschet-fete-1712751702.jpg

Articole de la același autor

CSM Constanța câștigă cu 71-66 (38-37) și tranșează în meciul 3 disputa din semifinale cu CSM Târgoviște, în fața unui public fantastic la Sala Sporturilor.

Kristina Higgins și Gabriela Mărginean au adus punctele decisive în finalul partidei, reușind să marcheze în momente cheie pentru succesul care ne asigură prezența în ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica ’95.

CSM Târgoviște a egalat pentru ultima dată cu 1:33 minute înainte de ultimul fluier, 63-63, însă fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu s-au dus la 69-66. Adversarele au ratat tot de la distanță, iar Gödri-Părău a fost mână sigură la aruncările libere, pentru 71-66, cu 4 secunde rămase din joc.

Aşadar, în urma acestei evoluţii superbe, constănţencele merg în marea finală a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, acolo unde s-au aflat şi sezonul trecut.

Au evoluat: Gödri-Părău 15 puncte (3 recuperări, 3 pase decisive), Higgins 13p (3, 3), Miskiniene 8p (7, 0), Živković 7p (8, 2), Koizar 7p (4, 3), Mărginean 7p (0, 2), Podar 6p (1, 1), Jones 4p (1, 2), Ghizilă 4p (1, 0), Irimia.

Urmează marea finală pentru titlu, contra celor de la FCC Baschet UAV Arad, care au învins în cealaltă semifinală campioana din ultimii 7 ani, Sepsi Sfântu Gheorghe, cu 72-63 în jocul decisiv din Sepsi Arena!

Constanţa continuă astfel parcursul bun în ceea ce priveşte baschetul feminin.

Dacă în sezonul trecut CSM a ajuns în marea finală şi a pierdut în faţa formaţiei din Sfîntu Gheorghe, iată că anul acesta fetele antrenate de Alexandru Olteanu au o mare şansă să pună mâna pe titlul de campioană a României. Va fi un duel extrem de puternic cu partide spectaculoase atât la Arad, cât şi la Constanţa.

Finala se va disputa după sistemul 3 din 5, astfel că echipa care va ajunge prima la 3 victorii va deveni campioana României.

Dacă se va încorona campioană, CSM Constanţa va avea ocazia să participe în cea mai galonată competiţie europeană şi va aduce în Sala Sporturilor „Simona Amânar” nume mari ale acestui sport.

De altfel, fetele de la CSM Constanţa sunt deja învăţate cu parcursul european şi cu atmosfera din meciurile disputate în Cupele Europene. În sezonul trecut ele au jucat în Europa, acolo unde au avut un parcurs decent, mai ales pentru o echipă care se afla pentru prima dată în această ipostază.

Aşadar, iubitorii baschetului de la malul mării abia aşteaptă să urmărească evoluţia CSM-ului în marea finală jucată împotriva echipei din Arad şi să fie alături de favoritele lor, aşa cum au făcut-o întotdeauna.

Rămâne de văzut dacă CSM Constanţa are forţa necesară de a deveni pentru prima dată în istorie campioana României la baschet feminin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3763 secunde