Campionatele Europene de nataţie pentru juniori

Bianca Costea, medaliată cu argint la 50 m liber. „Am simţit cursa minunat!”

250
Bianca Costea, medaliată cu argint la 50 m liber. „Am simţit cursa minunat!” - 1-1657270810.jpg

Articole de la același autor

Tânăra înotătoare Bianca Costea (17 ani), elevă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa, a cucerit medalia de argint în proba de 50 m liber feminin din cadrul Campionatelor Europene pentru juniori care se desfăşoară, în această perioadă, la Otopeni.

Calificată în ultimul act cu al treilea timp, Bianca Costea a oprit acele cronometrelor după 25 de secunde şi 34 de sutimi, fiind depăşită doar de Sandrine Nina Jazy (Germania; 25 sec, 22/100), noua campioană continentală. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Sara Curtis, din Italia (25 sec, 39/100).

„Am simţit cursa minunat, cred că, dacă mai aveam încă cinci metri, puteam să iau aurul. Trebuie să reuşeşti să dai totul numai în 50 de metri. Dar, sunt extrem de mulţumită cu acest rezultat, mai bine nu se putea. Niciodată nu mă gândeam că o să iau mai mult de o medalie. Adică speram şi la una, dar m-a luat prin surprindere medalia de la ştafetă. Mai particip la 100 m liber şi 50 m fluture. Mă aştept în aceste probe să fiu cea mai bună versiunea a mea şi să fac cei mai buni timpi”, a declarat înotătoarea, după finală.

Pentru Bianca Costea, medalia de argint la 50 m liber este cea de-a doua adjudecată la această ediţie a Campionatelor Europene, după cea de aur câştigată cu ştafeta mixtă 4x100 m liber.

„La ştafetă, David Popovici ne-a dat nişte sfaturi, cum să abordăm cursa şi a contat extrem de mult”, a explicat Bianca Costea.

O altă româncă, Aissia Claudia Prisecariu, s-a calificat în finala probei de 200 m spate feminin, după ce, în semifinale, a obţinut al şaptelea timp - 2 minute, 14 secunde, 64/100.

Aşa cum era de aşteptat, David Popovici, dublu medaliat cu aur la Mondialele de seniori, s-a calificat fără probleme în finala probei de 50 m liber, fiind cronometrat cu 22 secunde, 17/100, primul timp al celor două serii. În schimb, la 400 m individual mixt, Cristian Lăpădat s-a oprit în serii, iar Robert Andrei Badea s-a retras în dimineaţa cursei.

XXX

Medaliat cu aur la ştafeta de 4x100 m liber, Vlad Ştefan Stancu şi-a trecut în cont şi o primă medalie la o probă individuală, aurul la 1.500 m liber, probă în care a doborât recordul naţional de seniori, care îi aparţinea lui Dragoş Coman (15 min, 6 sec, 33/100) încă de la JO 2004 de la Atena.

„Sunt primul român din istorie care ajunge la 15 minute, 5 secunde. A fost o cursă memorabilă, a fost ceva excepţional. La aceste curse de fond trebuie să fii foarte bine pregătit, psihic şi fizic, şi trebuie să ai o tactică foarte bună”, a declarat Vlad Ştefan Stancu.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3493 secunde