Calificare superbă pentru handbaliştii de la CSM Constanţa. Ungurii de la Tatabanya, învinşi în Sala Sporturilor

1021
Calificare superbă pentru handbaliştii de la CSM Constanţa. Ungurii de la Tatabanya, învinşi în Sala Sporturilor - fond-handbal-calificare-1701286842.jpg

Articole de la același autor

A fost o seară specială pentru întreg sportul constănţean, marţi, la Sala Sporturilor „Simona Amânar”. Handbaliştii de la CSM Constanţa au primit vizita ungurilor de la Tatabanya în penultima etapă a Grupei H din cadrul European League. Cu un public minunat, cu un joc aproape perfect făcut de băieții noștri, s-a înfăptuit o seară de vis.

Portarul Dani Vasile a fost One Man Show, cu 16 parade care au tăiat picioarele adversarilor, apărarea a fost de netrecut minute bune în repriza secundă și golurile au curs în poarta maghiarilor, pentru un incredibil 27-19, cu 5 minute înainte de final, când o aeriană triplă Komogorov - Nistor - Ilie a ridicat tribunele în picioare. Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a făcut spectacol și merge mai departe în competiție.

Eroii acestei victorii au fost: Vasile, Rusu - Mourino 6 goluri, Nikolic 4, Komogorov 3, Ilie 3, Stankovic 3, Nistor 2, Drăgan 2, Aliokhin 2, Ravnic 1, Andrei 1, Chikovani 1, Vegar, Caba, Susanu.

La final fiesta s-a declanşat pe parchetul Sălii Sporturilor, iar protagoniştii din teren au fost extrem de mulţumiţi de cum au decurs până în acest moment meciurile din grupă.

„De când suntem toți la Constanța, pentru asta am muncit. Orice jucător își dorește să rămână la un nivel înalt dar și să ne calificăm în anii viitori, să ajungem cât mai departe. N-am mai văzut la meciuri atât de mulți copii care vin și îmi strigă numele, asta e fericirea noastră până la urmă, cu asta rămânem după handbal”, a declarat portarul Dani Vasile.

„Mergem la Lisabona să ne bucurăm de un handbal european, și în main group așteptăm două echipe de Liga Campionilor cu niște bugete astronomice, Dinamo și Berlin, să le facem viața amară și să ne bucurăm de meciuri ca de Liga Campionilor în bătrâna sală din Constanța care le-a văzut pe toate”, a spus şi antrenorul George Buricea.

Preşedintele CSM Constanţa, Andrei Talpeş, a fost şi el extrem de fericit după încheierea partidei.

„Este o calificare istorică, mă bucur foarte mult că am văzut atât de mulți oameni fericiți în seara aceasta. Toate aceste rezultate cumulate cu această atmosferă nu ne fac decât să ne motiveze, să ne mobilizeze și să ne responsabilizeze mai tare”, a explicat Andrei Talpeş.

De partea cealaltă, antrenorul maghiarilor de la Tatabanya, Székely Márton, s-a resemnat şi a recunoscut valoarea mult mai mare a constănţenilor.

„Cred că toți ne-am pregătit pentru meci, însă comparația pregătirii tactice pe video și punerea în practică în teren, te face să simți loviturile pe propria-ți piele iar Constanța este o echipă foarte puternică”, a spus acesta.

Pentru CSM Constanţa urmează un meci din cadrul Ligii Naţionale cu HC Buzău, pe teren propriu, pe 2 decembrie, iar apoi, pe 5 decembrie echipa de pe litoral va susţine ultimul meci din Grupa H a European League, în deplasare cu Sporting Lisabona. CSM este pe primul loc în grupă cu 9 puncte şi nu mai poate fi ajunsă de Sporting, chiar dacă lusitanii se vor impune în ultimul meci, aceştia având doar 6 puncte.

Cealaltă echipă a României prezentă în această competiţie, Dinamo Bucureşti, a făcut instrucţie cu bosniacii de la Izvidac, chiar pe terenul acestora, reuşind să se impună cu incredibilul scor de 40-24. Dinamo este pe locul al doilea în Grupa G, cu 6 puncte, la 4 lungimi în spatele liderului Fuchse Berlin.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6696 secunde