Constănţeanca Andreea Ana se va lupta pentru o nouă medalie europeană

305
Constănţeanca Andreea Ana se va lupta pentru o nouă medalie europeană - fond-adreea-lupte-1678976476.jpg

Articole de la același autor

Actuala campioană europeană la lupte, constănţeanca Andreea Beatrice Ana se va bate pentru încă o medalie la categoria 55 de kg, în cadrul Campionatelor Europene de lupte Under-23, organizate la Sala Polivalentă București.

Concurenta din Franța, Laurie Aurelie, a fost înfrântă de Ana miercuri, în preliminarii, după care a urmat italianca Danise în sferturi și ucraineanca Maria Vinik în semifinale, ambele pierzând în fața româncei. Andreea Ana o să se lupte cu suedeza Emma Jonna Denise Malmgren în finala organizată vineri.

Tot în timpul evenimentului de lupte greco-romane susținut joi, la categoria de 72 kg, Igor Andrei Botez a obținut locul 5, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu sportivul Ghiorghi Cihikvadze, din Giorgia. Botez reușise să câștige în fața croatului Luka Malobabic și finlandezului Joni Pekka Komppa, la recalificări.

Vineri, turcoaica Mehtap Gultekin va trebui să o înfrunte pe Elena Irina Margaş, la cat. 76 kg, pentru medalia de bronz, după ce românca a pierdut miercuri meciul din sferturi cu Kamile Gaucaite, venită din Lituania.

La recalificări vor mai reprezenta România alte trei luptătoare. Mai exact, Ana Mari Pîrvu o să lupte cu Khrystyna Basych din Slovacia la cat. 50 kg, deoarece nu a reușit să se impună în sferturi în faţa italiencei Emanuela Liuzzi, Ana Maria Puiu va lupta la cat. 59 kg cu italianca Asia Craparotta, pentru că în sferturile de miercuri, franţuzoaica Amel Rebiha a învins-o, iar Adina Ionel Irimia se va duela cu italianca Laura Godino la cat. 68 kg, fiind învinsă de turcoaica Nesrin Bas tot în sferturi.

România a pus deja mâna pe o medalie de aur, cu ajutorul luptătorului Denis Florin Mihai, la greco-romane cat. 55 kg.

30 de luptători români sunt înscriși la competiţie și la fiecare stil sunt repartizați câte 10. Mai sunt înscrise la feminin Beatrice Ionela Ferenţ (cat. 53 kg), Georgiana Carla Lircă (cat. 57 kg), Gabriela Cuc (cat. 62 kg), Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg) şi Paula Aurelia Izabela Rotaru (cat. 72 kg).

În urmă cu un an, sportivii români au cucerit cinci medalii la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv. Andreea Beatrice Ana a câștigat aurul la cat. 55 kg, argintul a fost obținut de Amina Roxana la cat. 65 kg, Maria Larisa Niţu la cat. 72 kg şi Krisztian Biro la cat. 74 kg lupte libere și Denis Florin Mihai a luat bronzul la cat. 55 kg, greco-romane.

Anul trecut Andreea Beatrice Ana, născută în Mangalia, a devenit prima campioană continentală a României la lupte, după o finală dramatică împotriva ucrainencei Oleksandra Homeneț.

A fost primul aur continental al luptelor feminine de la noi, adus de Ana, 21 de ani, la capătul unei finale electrizante. Au fost atunci multe emoții, lacrimi, având în vedere că a întâlnit o sportivă din Ucraina, dar luptătoarea de la malul mării s-a descurcat excelent sub presiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.037 secunde