Constănţeanca Elena Zaharia, medaliată cu aur în turneul de tenis de masă de la Spa

176
Constănţeanca Elena Zaharia, medaliată cu aur în turneul de tenis de masă de la Spa - 1-1645519474.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, a cucerit medalia de aur în proba feminină de simplu, categoria de vârstă U19, din cadrul turneului WTT Youth Contender Spa 2022 (Belgia).

Sportiva antrenată de Anamaria Mirică-Sebe şi-a spulberat adversarele din Grupa 1, 3-0 cu Anna Green (Anglia) şi 3-0 cu Foteini Meletie (Cipru), şi din 16-imi, 3-0 cu Sophie Earley (Irlanda), apoi a avut parte de cel mai strâns meci, 3-2 cu rusoaica Alina Zavarykina, în optimi. Până să intre în posesia trofeului, Elena Zaharia nu a mai cedat decât două seturi, victoriile fiind categorice: 3-1 cu Matilde Pinto (Portugalia), în sferturi, 3-0 cu Liubov Tentser (Franţa), în semifinale, şi 3-1 cu Vlada Voronina (Rusia), în finală.

În aceeaşi probă, Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, s-a oprit în optimi de finală, fază în care a fost eliminată, scor 0-3, de franţuzoaica Agathe Avezou, în timp ce Andreea Teglaş, de la LPS Constanţa, nu a reuşit să treacă de 16-imi, 1-3 cu Eugenia Sastre (Spania).

Fericită a încheiat competiţia din Belgia şi Bianca Mei-Roşu, de la LPS Constanţa, finalistă la U15 simplu feminin, după meciuri câştigate pe parcursul probei doar cu 3-0 şi 3-1. În calea medaliei de aur a stat Park Gahyeon, jucătoarea din Coreea de Sud câştigând meciul decisiv cu scorul de 3-1.

De asemenea, Bianca Mei-Roşu şi-a adjudecat şi medalia de bronz în proba feminină de simplu U17.

La masculin, delegaţia României şi-a îmbogăţit palmaresul cu alte două medalii, ambele cucerite de Andrei Istrate: argint la U19 şi bronz la U17.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4281 secunde