Turnee de tenis de masă la Metz şi Spa! Constănţencele, tur de forţă în Vestul Europei

342
Turnee de tenis de masă la Metz şi Spa! Constănţencele, tur de forţă în Vestul Europei - 1-1644843480.jpg

Articole de la același autor

Între 14 şi 20 februarie, în două oraşe din două ţări diferite, Metz (Franţa) şi Spa (Belgia), separate însă de numai câteva sute de kilometri, se desfăşoară în paralel două turnee de tenis de masă, la care sunt prezente, cu speranţe la podium, şi sportive din Constanţa.

Reveniţi cu medalii din Tunisia, juniorii români nu au avut prea mult timp la dispoziţie pentru refacere. Începând de luni, 14 februarie, şi până pe 20 februarie, ei vor face un adevărat tur de forţă în Vestul Europei, pentru a participa la două turnee de tenis de masă: WTT Youth Contender Metz 2022 şi WTT Youth Contender Spa 2022. Atât în competiţia din Franţa, cât şi în cea din Belgia, sportivii vor concura numai în probele de simplu, feminin şi masculin, categoriile de vârstă U19, U17, U15 şi U13.

La Metz, Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, evoluează la secţiunea U19, fiind repartizată în Grupa a 11-a, alături de Clea de Stoppeleire (Franţa) şi Elizaveta Bobrovskaya (Israel), în timp ce, în Grupa a 2-a, constănţeanca Andreea Teglaş, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, le are drept adversare pe Zhou Jingyi (Singapore) şi Fanny Doutaz (Elveţia).

La U17, Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, a debutat în forţă: 3-0 cu Malichanh Bonneterre (Franţa), în celălalt duel din Grupa a 4-a urmând să o întâlnească pe ecuadoriana Nohelia Ortiz. La aceeaşi categorie, Andreea Teglaş îşi va măsura forţele cu Helena Sommerova (Cehia) şi Lai Chloe Neng Huen (Singapore), în Grupa a 12-a.

La U15, Bianca Mei-Roşu o va reîntâlni pe Malichanh Bonneterre, o ocazie rapidă pentru franţuzoaică de a-şi lua revanşa, calificarea putând fi „arbitrată” de cea de-a treia jucătoare din Grupa 1, ucraineanca Olena Chernyavska.

Delegaţia României este completată de Alesia Sferlea, Bianca Jifcu, Serena Jantea, Andreea Băiaşu, Alexandra Dicu - la feminin, respectiv Andrei Istrate, Dragoş Bujor, Andrei Tomica, Horia Ursuţ, Robert Podar, Luca Oprea, Rareş Cuesdean, Robert Istrate şi Mihai Nagy - la masculin.

XXX

La Spa, întrecerile feminine sunt programate în a doua partea a săptămânii, iar Constanţa va fi reprezentată de Elena Zaharia, Andreea Teglaş, ambele de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, Camelia Mitrofan, de la CS Farul, la categoria U19, şi Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, care va evolua atât la secţiunea U17, cât şi la cea de U15.

La fel ca şi Elena Zaharia, doar în Belgia, va mai juca, la U19, şi românca Ioana Sîngeorzan.

Atât meciurile de la Metz, cât şi cele de la Spa pot fi urmărite pe canalul de YouTube WTT.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1077 secunde