Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, medaliate cu aur şi argint în turneul de juniori din Tunisia

131

Articole de la același autor

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, a cucerit medalia de aur în proba individuală de simplu junioare U19, din cadrul WTT Youth Star Contender Tunis 2022, competiţie care are loc, în perioada 2-6 februarie, în Tunisia.

Ajunsă în fazele superioare graţie unui parcurs foarte bun, constănţeanca a continuat pe aceleaşi coordonate atât în semifinale, cât şi în marea finală. În penultimul act, ea a trecut, cu scorul de 3-1, de Suhana Saini, din India, pentru ca, în meciul cu trofeul pe masă, să se impună, tot cu 3-1, în faţa italiencei Nicole Arlia.

Alături de colega sa de club Bianca Mei-Roşu, Elena Zaharia şi-a adjudecat încă o medalie, argintul probei de dublu la junioare U19. Constănţencele şi-au spulberat pur şi simplu adversarele din semifinale, 3-0 cu perechea Malamatenia Papadimitriou (Grecia) / Nicole Arlia (Italia), însă au pierdut ritmul în finală şi s-au înclinat, scor 0-3, în faţa rusoaicelor Liubov Tentser şi Vlada Voronina.

Foarte bună evoluţia Biancăi Mei-Roşu şi în turneul de simplu feminin U15, unde s-a calificat în finală. Oboseala acumulată însă în partida epuizantă din semifinale, 3-2 cu franţuzoaica Gaetane Bled, şi-a spus cuvântul, iar în ultimul act a cedat, scor 0-3, în faţa Anastasiiei Ivanova, din Rusia.

Antrenoarea celor două jucătoare din Constanţa este Anamaria Mirică-Sebe.

„Rezultatele internaţionale ale sportivilor noştri din secţia de tenis de masă au devenit deja banale. Este o obişnuinţă de a cuceri medalii. De ani de zile, sportivii şi antrenorii acestei secţii obţin rezultate de top la Europene, Mondiale, Cupe Mondiale sau Top-uri europene.

Secretul acestor rezultate? Muncă, muncă şi multă competenţă din partea unui colectiv de profesori şi antrenori pe care şi i-ar dori orice club din ţară sau din străinătate.

După care aceşti sportivi produşi la secţia noastră de tenis de masă fie pleacă la alte cluburi din ţară, cum este cazul Elisabetei Samara, legitimată acum la CSA Steaua Bucureşti, fie pleacă la cluburi din străinătate. Păcat, mare păcat că noi, cei din Constanţa, nu putem să ne păstrăm valorile!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

XXX

WTT Youth Star Contender Tunis 2022, prima competiţie internaţională pentru juniorii tricolori din acest an, continuă cu întrecerile masculine, unde România este reprezentată de Eduard Ionescu şi Iulian Chiriţă. Meciurile pot fi urmărite pe canalul de YouTube WTT.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4384 secunde