Cozmin Guşă : „Nu dau notă de trecere nici sportivilor, nici antrenorilor”

122
Cozmin Guşă : „Nu dau notă de trecere nici sportivilor, nici antrenorilor” - gusa-judo-1684327932.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, miercuri, că este dezamăgit total de prestaţia sportivilor români la Campionatele Mondiale de la Doha, criticând atât prestaţia acestora, cât şi a antrenorilor, responsabili de pregătirea de dinaintea competiţiei.

Vicepreşedintele FRJ, Florin Bercean, va face în perioada următoare o analiză a prestaţiei sportivilor români, pentru ca ulterior să vină şi cu soluţii.

„Sunt foarte dezamăgit de evoluţia sportivilor în competiţia individuală şi în acelaşi timp de felul în care au fost asistaţi din punct de vedere tehnico-tactic în perioada de pregătire, care, după cum se vede, a fost total deficitară. Şi vorbesc atât despre lotul masculin, cât şi despre lotul feminin. Nu există explicaţii ca plecând din postura să te baţi la medalii, ca în cazul Florentinei Ivănescu şi a lui Alexandru Creţ, tu să pierzi în primul tur şi în faţa unor sportivi mult mai slab clasaţi decât tine în clasamentul mondial. Asta nu este admisibil pentru nişte sportivi de performanţă. Sunt dezamăgit la modul personal, m-am ocupat mult să aibă tot ceea ce au nevoie, pentru că ăsta este rolul preşedintelui federaţiei. Şi tocmai de aia astăzi, la directoratul Federaţiei Române de Judo l-am însărcinat pe vicepreşedintele Florin Bercean să demareze o analiză amănunţită, cu rapoarte asupra pregătirii loturilor, apoi să propună nişte măsuri, pentru că aceste rezultate atât de proaste nu vin dacă nu există nişte cauze concrete. Să depisteze cauzele concrete, să le elimine pentru ca la următoarea competiţie mare de obiectiv, la Europenele din Franţa din toamnă, să reuşească să recupereze acest handicap. Nu dau o notă de trecere niciunui sportiv din lotul olimpic şi nici antrenorilor care pregătesc loturile de băieţi şi de fete”, a declarat Guşă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4287 secunde