CSM Constanţa, calificată în optimile de finală ale ETTU Europe Cup la tenis de masă

37892
CSM Constanţa, calificată în optimile de finală ale ETTU Europe Cup la tenis de masă - 1-1695716753.jpg

Articole de la același autor

O nouă performanţă pentru CSM Constanţa, care a ajuns între primele 16 echipe din ETTU Europe Cup la tenis de masă feminin, a doua competiţie de top a Europei, după Liga Campionilor.

Formaţia de pe litoral s-a impus, cu scorul de 3-1, în faţa celor de la Hujase Jaen Paraiso (Spania), în play-off-ul primei faze a competiţiei, care s-a desfăşurat în Portugalia.

Fetele antrenate de Viorel Filimon au înregistrat o victorie, 3-1 cu AD Muravera (Italia), şi o înfrângere, 1-3 cu CTM Mirandela (Portugalia), şi au terminat pe locul doi în Grupa A, obţinând astfel dreptul de a juca un meci de baraj pentru calificarea în optimile de finală cu echipa clasată pe locul secund în Grupa B, Hujase Jaen.

În play-off, Elena Zaharia a deschis seria victoriilor, 3-0 cu Lucia Lamb, apoi Alina Muşat a cedat greu, în tie-break, scor 2-3, în faţa Irinei Ermakova. Au urmat două victorii clare, Camelia Mitrofan - Paula Bueno 3-0 şi Elena Zaharia - Irina Ermakova 3-0, succese care au deschis drumul Constanţei spre faza eliminatorie a competiţiei.

Din lotul deplasat la Mirandela, au mai făcut parte Bianca Mei-Roşu şi psihologul Mioara Şincan.

Tragerea la sorţi a partidelor din optimile de finală va avea loc săptămâna viitoare.

Start al Top 10 Europa

Federaţia Română de Tenis de Masă, în colaborare cu European Table Tennis Union (ETTU), va organiza 2023 Heidelberg Materials Europe Youth Top 10, cea mai importantă competiţie sportivă a lunii, din România.

Între 29 septembrie şi 1 octombrie, cei mai buni 10 sportivi U19 şi U15, din Europa, băieţi şi fete, sportivi de top şi la nivel mondial, participă pe bază de invitaţie la acest Masters al tinerilor jucători, găzduit de Sala Polivalentă din Bucureşti. Intrarea pentru spectatori va fi liberă.

Turneul de top îi va aduce la start şi pe sportivii români medaliaţi la nivel european şi mondial la categoriile lor de vârstă.

România va fi reprezentată de următorii sportivi: U19 simplu masculin: Eduard Ionescu, Iulian Chiriţă, Darius Movileanu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor; U19 simplu feminin: Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu; U15 simplu masculin: Robert Istrate; U15 simplu feminin: Andreea Jifcu.

Tenisul de masă românesc are o istorie bogată în această competiţie de elită. De-a lungul anilor, Top 10 Europa a fost câştigat de Iulian Chiriţă, Bianca Mei-Roşu, Tania Plăian, Darius Movileanu, Elena Zaharia, Cristian Pletea, Adina Diaconu, Andreea Dragoman sau Bernadette Szocs, cu un total de aproximativ 40 de medalii - aur, argint şi bronz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.206 secunde