Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, în lupta pentru medalii la Europa Top 10

244
Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, în lupta pentru medalii la Europa Top 10 - 1-1695379683.jpg

Articole de la același autor

România are şanse foarte mari să câştige una dintre probe la Turneul 2023 Heidelberg Materials Europe Youth Top 10 la tenis de masă rezervat celor mai buni juniori U19 şi U15, care se va desfăşura, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

„Îi vom avea la Bucureşti pe cei mai buni jucători, fete şi băieţi, la categoriile U19 şi U15. E un Masters care va conta pentru clasamentul european. Sunt şanse foarte mari să avem un câştigător la Top 10 Europa, atât la băieţi, cât şi la fete la Under-19. Asta pentru că, la acest turneu, sunt invitaţi să participe primii 10 din clasamentul european, iar la U19 masculin, cinci locuri sunt ocupate de jucători români. Este ceva extraordinar să avem toată echipa de juniori în Top 10 european”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu.

„La feminin, le avem pe Elena Zaharia, pe Bianca Mei-Roşu şi sperăm ca una dintre ele să câştige. Însă, se poate întâmpla orice, adversarele sunt puternice. Nu poţi să faci o diferenţiere clară între locul 1 şi 3 în clasamentul european sau între 3 şi 6, ca să zici cine câştigă Top 10. Toţi din primele 10 locuri au performat la un moment dat, sunt copii buni, de perspectivă, mulţi dintre ei făcând deja parte din loturile de seniori”, a adăugat oficialul FRT.

Marea speranţă a României la acest turneu este Eduard Ionescu, triplu medaliat cu aur la Campionatele Europene U19 din Polonia la simplu, dublu şi cu echipa.

„Vârful nostru de lance este Eduard Ionescu la momentul acesta, el este campion european şi e clar favoritul numărul 1. Dar şi Darius Movileanu, şi Iulian Chiriţă au şansele lor. Până la urmă, nu contează cine câştigă, important este ca România să fie pe primul loc. E posibil să avem o finală românească la U19 la băieţi”, a explicat Romanescu. România va fi reprezentată la Europa Top 10 de o delegaţie alcătuită din Eduard Ionescu, Iulian Chiriţă, Darius Movileanu, Andrei Istrate, Dragoş Bujor (U19 simplu masculin), Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu (U19 simplu feminin), Robert Istrate (U15 simplu masculin) şi Andreea Jifcu (U15 simplu feminin).

După 15 ani, din nou în cupele europene

Până la ora de start a Europa Top 10, iubitorii sportului cu bila de celuloid îşi vor susţine favoriţii într-o altă competiţie de anvergură.

În acest week-end, după 15 ani de pauză, Constanţa revine într-o competiţie continentală: ETTU Europe Cup, a doua cea mai importantă întrecere inter-cluburi din tenisul de masă de pe Bătrânul continent, după Champions League. Echipa constănţeană va evolua în Portugalia, în Grupa A, din care mai fac parte CTM Mirandela (Portugalia), gazda turneului, şi AD Muravera TT (Italia).

Condusă de antrenorul Viorel Filimon, CSM Constanţa va evolua la Mirandela în componenţa Elena Zaharia, Alina Muşat, Bianca Mei-Roşu şi Camelia Mitrofan. Din staff, face parte şi psihologul Mioara Şincan. CSM Constanţa va juca în Pavilhao de Mirandela, sâmbătă, 23 septembrie, cu CT Mirandela, de la ora 16.00, şi cu AD Muravera TT, de la ora 22.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0561 secunde