Sportul constănţean a pierdut un specialist de marcă

Drum lin spre stele prof. Dumitru Micu, omul care a învăţat generaţii de elevi să înfrunte "furtunile" vieţii!

5778
Drum lin spre stele prof. Dumitru Micu, omul care a învăţat generaţii de elevi să înfrunte

Articole de la același autor

Sportul constănţean a mai pierdut un „titan”, după ce profesorul Dumitru Micu, unul dintre specialiştii de marcă ai yachtingului, fost director de şcoală, prin mâna căruia au trecut generaţii şi generaţii de elevi, mare parte dintre ei campioni, a încetat din viaţă.

Profesorul de educaţie fizică şi sport Dumitru Micu şi-a început cariera în sport la o altă disciplină, haltere, unde a obţinut, la începutul anilor 70, un binemeritat loc pe podiumul Daciadei, ca mai apoi să facă pasul către yachting, alături de Alexandru Ion, cu care a reuşit să câştige patru titluri consecutive de campion naţional la Clasa FD („Olandezul Zburător”) sub culorile clubului Ştiinţa Constanţa. Ulterior, a devenit profesor de educaţie fizică şi sport şi antrenor de yachting în urma cursurilor de profil din cadrul Institutului Pedagogic de trei ani, actuala Universitate „Ovidius”.

Pe parcursul carierei de antrenor, a pregătit sute de sportivi în cadrul cluburilor Electrica Constanţa şi Ştiinţa Constanţa, conducând, în anii 80 şi 90, activitatea loturilor naţionale în calitate de antrenor federal.

Din postura de dascăl, a fost profesor de educaţie fizică şi sport cu prestigioasă activitate în şcoli din Palazu, Pecineaga şi mai apoi în Constanţa, la Şcoala generală (gimnazială) nr. 27, Şcoala nr. 6 şi Liceul cu Program Sportiv.

A reuşit, după multe eforturi, să introducă în curricula gimnazială yachtingul, înfiinţând prima clasă cu program sportiv de yachting din România în cadrul Şcolii nr. 27, unde a fost şi director pentru aproape 10 ani.

A organizat mai multe expediţii în Delta Dunării, care au reprezentat atât oaza lui de linişte, cât şi modul unic de a-şi pregăti sportivii pentru a deveni campioni de yachting şi pentru a-i pregăti să înfrunte „furtunile” vieţii.

Tată iubitor şi soţ devotat, profesorul Micu a împărţit echilibrat toate resursele disponibile între familie şi bărcile cu vele care au reprezentat prima lui iubire.

XXX

„Tatăl meu şi-a dedicat întreaga viaţă sportului cu vele din România, trăind până în ultimele clipe pentru a-şi proteja familia şi pentru a susţine yachtingul românesc. Chiar înainte să ne luăm rămas bun, mi-a spus: «Alexandru, să ai grijă să nu se răstoarne copiii!». În realitate, era deja jumătate pe patul de spital şi jumătate pe apă, alături de sportivii lui.

Tată, îţi urăm să ai ape line, vânt puternic şi vele bune pentru ultima expediţie din această viaţă spre prietenii noştri din Liga Navală Română şi Yacht Clubul Regal Român. Salută-i pe prietenii noştri dragi: Cornel Cristescu, Ilie Ştefan, Petre George, Valerie Timofei, Victor Geles! Nu îţi spun adio, ci îţi spun la revedere, pentru că vei rămâne întotdeauna în amintirea noastră şi ne vom revedea în vise. Îţi mulţumesc pentru tot ce m-ai învățat!”, a transmis fiul profesorului Dumitru Micu, Alexandru Micu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.121 secunde