Liga Naţională de handbal masculin, etapa a noua

După victoria de la Alexandria, HC Dobrogea Sud descinde în Cetatea Sucevei

162
După victoria de la Alexandria, HC Dobrogea Sud descinde în Cetatea Sucevei - 24641782219888850746082464771248-1636715900.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud s-a impus în partida de la Alexandria, scor 26-24, şi a ajuns la cea de-a şaptea victorie din primele nouă etape ale Ligii Naţionale de handbal masculin. „Delfinii” parcurg o formă bună, iar duminică, vor să mai facă o „victimă”: CSU din Suceava.

Disputat la Sala Sporturilor din Alexandria, meciul cu „lanterna” clasamentului a fost controlat din primul până în ultimul minut de handbaliştii constănţeni.

După ce au încheiat prima repriză cu un avantaj consistent, de şase goluri, 16-10, „delfinii” şi-au conservat forţele şi au mai slăbit ritmul, iar teleormănenii au profitat de fiecare şansă oferită pentru a se „agăţa” de un rezultat cât mai bun. În partea a doua a jocului, trupa de pe litoral şi-a asigurat liniştea şi punctele, 13-20, în minutul 40, însă gazdele s-au apropiat chiar şi la două goluri, 21-23, în minutul 50, şi 23-25, în minutul 56, pe fondul mingilor irosite în atac de constănţeni. HC Dobrogea Sud a găsit însă drumul spre gol la momentul potrivit, tăind imediat aripile gazdelor. Buvinic l-a angajat la semicerc pe Susanu, care a scos un 7 metri. Stankovic a ratat în primă fază, dar tot el a recuperat şi a dus scorul la 23-26. La ultima acţiune, Mocanu a stabilit scorul final, 24-26. De altfel, fostul pivot al Constanţei a fost omul numărul 1 pentru CSM Alexandria, secondat de centrul angolez Diogo Hebo, ei creând cele mai periculoase faze la poarta apărată de Dani Vasile.

În lipsa interilor Raso, operat la genunchi, şi Chikovani, indisponibil după meciurile jucate cu naţionala Georgiei, antrenorul Djordje Cirkovic a mizat pe linia de 9 metri pe Marin Vegar, mai mult decât în partidele precedente.

HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic şi George Buricea): Vasile, Preda - Andrei 4 goluri, Vegar 4, Buvinic 3, Stankovic 3, Caba 5, Komogorov 2, Susanu 2, Nistor 2 (1x7 m), Stănescu 1, Ilie, Nikolic.

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: CS Dinamo Bucureşti - CSM Bucureşti 29-25, Potaissa Turda - CSU din Suceava 31-26, CSM Bacău - Universitatea Cluj 29-26, CSA Steaua Bucureşti - HC Buzău 28-27, CS Minaur Baia Mare - Politehnica Timişoara 32-31, CSM Vaslui - CSM Focşani 27-30.

În clasament, HC Dobrogea Sud se menţine pe locul trei, cu 22 de puncte. Lideră este CS Dinamo Bucureşti (27 puncte), secondată de CSA Steaua Bucureşti (24 p).

XXX

Pentru HC Dobrogea Sud, urmează o nouă partidă în deplasare, duminică, 14 noiembrie, de la ora 17.30, când adversară va fi CSU din Suceava, o adversară ce trebuie tratată cu maximum de atenţie.

„La Suceava, Minaur a câştigat la un gol, cu mare noroc. Trebuie să joci foarte serios ca să îţi câştigi punctele în deplasare. Vom avea o nouă deplasare foarte grea, dar trebuie să ne respectăm blazonul şi să câştigăm. Obiectivul nostru este să câştigăm ultimele şase meciuri din acest an şi să rămânem în «coasta» lui Dinamo”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul secund George Buricea.

Foto: Facebook / Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4961 secunde