Elevii vor face sport, în vacanţa şcolară, în cadrul proiectului „Hercules”

536
Elevii vor face sport, în vacanţa şcolară, în cadrul proiectului „Hercules” - 1-1675773074.jpg
Ministerul Sportului a anunţat că, pe timpul vacanţei şcolare din această lună, va desfăşura proiectul „Hercules” prin care elevii cu vârste între 6 şi 15 ani vor primi cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline.

„A treia ediţie a Proiectului «Hercules» nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obişnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanţele şcolare. La ediţiile anterioare, am avut peste 11.500 de participanţi la nivel naţional şi sunt convins că perseverenţa este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanţă şi să atragem tot mai mulţi copii către sport.

Este un proiect la care ţin foarte mult şi cred că el poate contribui la creşterea bazei de selecţie şi de performanţă, dar şi la o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Sportul şcolar este un pilon important al Strategiei Naţionale pentru Sport şi îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a declarat ministrul Carol Eduard Novak.

În judeţul Constanţa, elevii vor avea vacanţă în perioada 20-26 februarie.

Printre disciplinele sportive în care elevii se pot iniţia în vacanţă, se numără tenis de masă, taekwondo, nataţie, gimnastică artistică şi ritmică, karate, atletism, box, lupte greco-romane, mini rugby, nataţie, fotbal, baschet, orientare, radio-orientare, handbal, şah, dans sportiv, judo, schi, hochei pe gheaţă, kempo, ju-jitsu, darts, volei, scrimă, nataţie şi handbal pentru copii cu nevoi speciale, arte marţiale, patinaj, tir cu arcul etc.

Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de peste 150 de antrenori cu bogată experienţă, în directă colaborare cu federaţiile sportive naţionale, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.374 secunde