Elisabeta Lipă: „Ne aşteptăm ca Săptămâna Europeană a Sportului 2023 să fie mult mai spectaculoasă”

125
Elisabeta Lipă: „Ne aşteptăm ca Săptămâna Europeană a Sportului 2023 să fie mult mai spectaculoasă” - lipa-declaratie-1694526859.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, se aşteaptă ca proiectul „Săptămâna Europeană a Sportului 2023”, care se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară în perioada 23-30 septembrie, să fie mai spectaculos şi să aibă un impact şi mai mare la nivel naţional faţă de ediţia de anul trecut.

„Suntem la a doua ediţie a Săptămânii Europene a Sportului în care Agenţia Naţională pentru Sport are calitatea de Organism Naţional de Coordonare. După succesul ediţiei trecute, pentru care am primit felicitări din partea Comisiei Europene, ne aşteptăm ca ediţia 2023 să fie şi mai spectaculoasă, să aibă un impact şi mai mare la nivel naţional, să activeze mai mulţi oameni şi să îi convingă de importanţa mişcării şi a vieţii sănătoase”, a declarat Elisabeta Lipă.

Proiectului, derulat în ţara noastră printr-o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, promovează un stil de viaţă activ şi sănătos şi contribuie la conştientizarea importanţei sportului şi a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţilor. Evenimentul va fi derulat în parteneriat cu numeroase entităţi publice şi private, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanţi direcţi şi indirecţi, la nivel naţional.

Implicare, incluziune şi inovare sunt cei trei piloni pe care se vor concentra toate iniţiativele din acest an.

Săptămâna Europeană a Sportului este structurată în jurul unei deschideri oficiale, urmată de un eveniment emblematic, şi este centrată în jurul a patru teme, care să atragă toate categoriile de public: Sport în mediul educaţional, Sport la locul de muncă, Sport în aer liber şi Sport în cluburi sportive şi centre de fitness.

La evenimentele din Parcul Drumul Taberei vor susţine activităţi federaţiile naţionale de: Baschet, Fotbal-Tenis, Scrimă, Bob şi Sanie, Karting, Gimnastică, Dans sportiv, Tir cu arcul, Oină, Tenis de masă, Rugby, Oină, Judo, Airsoft, Atletism, Haltere, Kaiac-Canoe, Culturism şi Fitness, Volei, Badminton, Box, Arte Marţiale, Canotaj, Şah, Sportul Pentru Toţi, Lupte, Modelism şi Wushu Kungfu.

De asemenea, vor avea ateliere o parte dintre partenerii în proiect ai Agenţiei Naţionale pentru Sport: Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, Romania Active, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Muzeul Fotbalului şi Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.256 secunde