Elisabeta Lipă: "Sperăm ca anul viitor, după Jocurile Olimpice, să ne bucurăm toţi de succesele canotorilor"

232
Elisabeta Lipă:

Articole de la același autor

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, joi că speră ca anul viitor după Jocurile Olimpice de la Paris 2024 toată lumea să se bucure de succesele canotorilor români.

„Este cel mai frumos moment al unui final de an după încheierea tuturor competiţiilor de obiectiv. Iar când munca este încununată cu un succes precum cel de anul acesta parcă toate vin de la sine. Sperăm ca la gala de anul viitor, după Jocurile Olimpice de la Paris, bucuria să fie şi mai mare. Pentru că aceşti sportivi au demonstrat că pot, că vor. Aşa că sperăm ca anul viitor după Jocurile Olimpice să ne bucurăm toţi de succesele lor”, a afirmat Lipă, care până în luna iunie a acestui an a ocupat funcţia de preşedintă a Federaţiei Române de Canotaj.

Ea a subliniat că numărul de sportivi români care s-au calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris este mic, dar e bucuroasă de faptul că 44 dintre aceştia sunt canotori.

„60 de sportivi calificaţi este un număr foarte mic. Dar ca fostă preşedintă a Federaţiei Române de Canotaj am trăit bucuria celor 44 de sportivi calificaţi. Sloganul nostru este 10 pentru România, dar iată că ei au reuşit să califice 11 bărci la Paris”, a adăugat Lipă.

Campioană europeană (dublu vâsle şi 8+1) şi mondială (dublu vâsle), Simona Radiş a primit titlul de „Sportivul anului” în canotajul românesc în cadrul galei organizate, miercuri, de Federaţia Română de Canotaj.

În 2023, Federaţia Română de Canotaj a cucerit 39 de medalii la competiţiile internaţionale importante. Printre acestea se numără 5 la Campionatele Mondiale de seniori (2 de aur, 1 argint, 2 bronz), 6 la Campionatul European de seniori (5 de aur, 1 de argint), 9 la Campionatele Europenele de tineret (8 de aur şi 1 de argint), 2 la Campionatele Mondiale de tineret (2 de aur), 5 la Campionatele Europene de juniori (2 de aur, 3 de argint), 6 la Campionatele Mondiale de juniori (3 de aur, 3 de bronz). În plus, FRC a reuşit să califice 11 echipaje la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, o premieră absolută în istoria canotajului românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8214 secunde