Eliza Samara, cap de serie la Turneul Preolimpic de la Halmstad

172
Eliza Samara, cap de serie la Turneul Preolimpic de la Halmstad - elizasamara-1460570054.jpg

Articole de la același autor

În perioada 12-17 aprilie, lotul de tenis de masă al României se află la Halmstad (Suedia), la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio. 


În prima zi de concurs, Adrian Crișan, Hunor Szocs, Ovidiu Ionescu, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs au trebuit să lupte în grupele de calificare pentru a accede pe unul din tablourile de opt. Sistemul a fost unul accesibil, din fiecare grupă calificându-se primii trei sportivi clasați. Din fericire, toți cei cinci români au reușit să se califice pentru etapa eliminatorie. 


Adrian Crișan a acces pe tabloul principal de calificare după ce i-a învins, cu același scor, 4-1, pe Tomas Mikutis (Lituania) și pe Elia Schmid (Elveția). Și Ovidiu Ionescu a bifat două victorii în primele partide: 4-3 cu Jan Zibrat (Slovenia) și 4-0 cu Michael Tauber (Israel). Început bun și pentru Hunor Szocs, care a profitat de abandonul lui Ylli Prestreshi (Kosovo) și l-a învins apoi pe bielorusul Pavel Platonov, scor 4-2. 


Pe tabloul feminin, Bernadette Szocs a trecut în primul meci de Lisa Lung (Belgia), scor 4-0, ca apoi să câștige prin neprezentare meciul cu o altă sportivă din Kosovo, Era Janjeva. Daniela Dodean Monteiro a reușit două victorii identice, scor 4-0, cu Rahel Aschwanden (Elveția) și Georgia Zavitsanou (Grecia). 


În ceea ce o privește pe Eliza Samara, sportiva Farului a fost calificată direct pe tabloul de opt, fiind una din jucătoarele desemnate cap de serie. 


Pentru competiția de la Jocurile Olimpice de la Rio, se vor califica 10 sportivi și 10 sportive. După ieșirea din grupe, se vor forma opt tablouri compuse din opt sportivi, iar câștigătorul fiecărui tablou se va califica direct la Jocurile Olimpice. Cei eliminați în această fază a competiție vor mai avea o șansă de calificare, deoarece se va mai forma un nou tablou de 32 de sportivi, iar finaliștii vor primi și ei biletul pentru Rio. 


"Mâine (n.r. - astăzi) vor avea loc adevăratele teste. Toată lumea își dorește calificare, acum să vedem și cât de bine vor evolua. Așteptăm să ne aflăm adversarii din tablourile de opt. Va fi foarte dificil, deoarece competiția este foarte puternică. Le fete, vor fi sigur una-două chinezoaice în tabloul fiecăreia. Sperăm să ne întoarcem în țară cu cât mai multe calificări posibile", a declarat, pentru "Cuget Liber", coordonatorul lotului feminin, constănțeanul Viorel Filimon. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Aprilie 2016
Stire din Sport : Medalie de argint pentru LPS Constanța
Pagina a fost generata in 0.2973 secunde