Fotbal, echipa naţională / Iordănescu, interesat de promovarea jucătorilor tineri, dar şi de rezultate

98
Fotbal, echipa naţională / Iordănescu, interesat de promovarea jucătorilor tineri, dar şi de rezultate - 1-1668610235.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de fotbal a României va disputa, săptămâna aceasta, două meciuri amicale.

Primul este programat joi, 17 noiembrie, de la ora 18.30, pe Cluj Arena, contra Sloveniei, iar cel de-al doilea, duminică, 20 noiembrie, de la ora 20.30, pe stadionul „Zimbru” din Chişinău, în compania reprezentativei Republicii Moldova.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, miercuri, 16 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca, în urma celor două partide, să găsească măcar un jucător tânăr care să devină o certitudine pentru echipa naţională în campania de calificare pentru EURO 2024.

„Trecem prin perioade mai puţin faste, dar am venit cu convingerea că putem să reînviem spiritul, mândria, onoarea şi marea responsabilitate că reprezentăm tricolorul, românii şi România. Ne dorim să îi familiarizăm pe tinerii jucători cu exigenţele noastre, să înţeleagă mesajul că aducerea lor aici este o mare responsabilitate. Există riscul să nu îi putem folosi pe toţi, dar pentru mine este o punte pe care o construiesc pentru ei, în raport cu echipa naţională, să fie obişnuiţi cu stilul nostru. Orice jucător care va fi câştigat în perioada următoare pentru echipa naţională va fi un bun câştig. Dacă reuşim în această acţiune să descoperim unul, doi sau trei jucători, pentru mine va fi fantastic. Şi dacă din trei unul devine certitudine pentru campania din anul următor, deja este un obiectiv îndeplinit”, a declarat selecţionerul Edward Iordănescu.

Tehnicianul a mai precizat că este foarte interesat şi de rezultate.

„Trebuie să ne obişnuim să luptăm pentru rezultate, să atragem rezultatul de partea noastră, şi să continuăm impresia bună lăsată în septembrie. Este un mesaj de încredere din partea mea pentru jucătorii tineri şi pentru competiţia internă”, a precizat Iordănescu.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2532 secunde